Partrenkė perėjoje

Viena moteris žuvo, vyras sužalotas šeštadienio naktį, kai Ukmergės rajone juos partrenkė automobilis. Eismo nelaimė įvyko apie 1 val. kelio Vytinė-Vaitkuškis-Ukmergė 6-ajame kilometre. Policijos pareigūnai nustatė, kad 60-mečio vairuojamas automobilis "Volkswagen Golf" mirtinai sužalojo per kelią ėjusią 40-metę. Taip pat nukentėjo nenustatytos tapatybės apie 40-50 metų vyras, kuris dėl įvairių kūno sužalojimų gydomas ligoninėje. Įvykį tiria Ukmergės rajono policija.

Penki sužaloti

Dar daugiau sužalotųjų eismo nelaimėje Molėtų rajone. Per šią avariją nukentėjo penki asmenys. Apie 21.30 val. kelio Molėtai-Pabradė 11-ajame kilometre 47-erių vyro vairuojamas automobilis "Ford Mondeo" išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu automobiliu "VW Golf", kurį vairavo 26-erių vyriškis. Policijos departamento suvestinėje užfiksuota, kad eismo įvykio metu sužaloti abiejų automobilių vairuotojai ir trys golfuku vykę keleiviai - 16, 17 ir 19 metų jaunuoliai. Nukentėjusieji dėl įvairių kūno sužalojimų gydomi ligoninėje, o avarijos aplinkybes tiria policija.

Siūlė kyšį

Kaip nustatyta, neblaivus vairuotojas policininkams bruko kupiūrų Kupiškio rajone. Policijos departamento duomenimis, šeštadienį apie 11.05 val. kelio Daugpilis-Rokiškis-Panevėžys 64-ajame kilometre, 51-erių G.T., siekdamas išvengti administracinės nuobaudos už tai, kad automobilį vairavo neblaivus, Kupiškio rajono policijos pareigūnams siūlė 400 litų kyšį. Pažeidėjo organizme aptikta 2,74 promilės alkoholio. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Dėl bandymo papirkti pareigūnus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tramdė ginklu

Vilniaus rajone tramdant įsisiautėjusius vyriškius policijai teko panaudoti ginklą. Sulaikyti apgirtę šeši jaunuoliai, tarp jų du neblaivūs nepilnamečiai. Incidentas įvyko penktadienį prieš vidurnaktį Avižienių kaime. Pareigūnai už viešosios tvarkos pažeidimą prie seniūnijos pastato vykusiuose šokiuose sulaikė 23-ejų vyriškį. Bandant jį įsodinti į tarnybinį automobilį prie policininkų pribėgo penki sulaikytojo draugai ir mėgino jį išlaisvinti. Pasipriešinimo sulaukusiems pareigūnams neliko nieko kito, kaip panaudoti tarnybinį ginklą. Po įspėjamųjų šūvių į orą jaunuoliai sugulė ant žemės. Jie visi sulaikyti ir nuvežti į Vilniaus rajono policijos komisariatą. 16-26 metų asmenims nustatytas nuo 0,66 iki 2,37 promilės girtumas.

Įkando pareigūnui

Savaitgalį netrūko ir kurioziškų incidentų tarp pažeidėjų ir policijos pareigūnų. Zarasuose sulaikytasis įkando policininkui. Incidentas įvyko penktadienį apie 21 val. Šaltupės gatvėje. Policijos departamento duomenimis, 37-erių vyras sulaikymo metu pasipriešino Zarasų rajono policijos komisariato tyrėjui P.Ch. ir jam įkando į krūtinę. 25-erių pareigūnas kąstinę žaizdą gydosi namuose. Įtariamasis pristatytas į policijos komisariatą, kur jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis - 2,55 promilės alkoholio.