Pirminiais duomenimis, apie 12.43 val. buvo gautas pranešimas, kad dvi juodai apsirengusios moterys priėjo prie Katedros aikštėje pastatyto trofėjinio rusų tanko ir padėjo gėlių, jų pasirodymas taip nesibaigė.

Pranešėjas papasakojo, kad moterys pradėjo agituoti ir kelti nesantaiką.

Į įvykio vietą buvo išsiųsti pareigūnai.

Teigiama, kad pareigūnai nerado gėles padėjusių moterų, taip pat nebuvo agituojami žmonės.

Anot pareigūnų, susirinkę žmonės rodė nepasitenkinimą dėl įvykio, todėl pareigūnai, padedami žmonių, gėlės ir žvakės išmetė.

Dėl raudonų gvazdikų net sumušė vyrą

Pasirodo, kad tai jau ne pirmas incidentas. Anot policijos, 26 d. 10.09 val. buvo gautas pranešimas, kad Katedros aikštėje buvo sumuštas vyras, jis medikų atsisakė.

Pasirodo, kad ant trofėjinio rusų tanko asmuo padėjo raudonus gvazdikus, tai pamatęs pranešėjas nuėmė gėles ir numetęs ant žemės jas sutrypė. Toks veiksmas įtariamąjį supykdė, dėl to smogė vyriškiui į veidą, o šis net nugriuvo.

Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas).

Tą pačią dieną, vasario 26 d., apie 20.58 val. viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas pareigūnus informavo, kad gavo pranešimą, jog ant rusų tanko dega žvakės. Atvykus pareigūnams įvykio vietoje buvo rasta grupė žmonių, jie teigė, kad išreiškia palaikymą Ukrainai.

Policija informavo, kad buvo gautas pranešimas ir ant trofėjinio rusų tanko lipančius suaugusiu ir vaikus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)