Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėja ryšiams su visuomene Dovilė Ringis informavo, kad Danės upėje vėl pradėjo skęsti laivas.

Pirminiais duomenimis, apie 8 val. ryto Uosto dispečeriai per vaizdo stebėjimo kameras pastebėjo, kad pavojingai pasviro Danės upėje, greta Pilies uostelio, stovintis laivas „Ole Wilassen“. Krantinės, prie kurių stovi laivas, priklauso Klaipėdos m. savivaldybei, todėl operatyviai informuoti jos atstovai, laivo savininkas, apie incidentą pranešta Klaipėdos pilies uostelio kapitonui, aplinkosaugininkams.

Laivas yra aptvertas bonų užtvaromis, kol kas teršalų pėdsakų nematyti. Žmonės nenukentėjo.

Tas pats, 1948 m. pastatytas Norvegijos laivas, skendo ir prieš mėnesį.

Klaipėdos meras kreipsis į teisėsaugą

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas dėl Klaipėdoje vėl skendusio laivo „Ole Wilassen“ savininkų elgesio ir laivo nepriežiūros ketina kreiptis į teisėsaugą.

Pasak jo, kai privataus turto nepriežiūra kelia grėsmę viešajam saugumui, be teisėsaugos institucijų vertinimo „šioje situacijoje jau vargu, ar adekvatūs sprendimai įmanomi“.

„Artimiausiu metu bus sprendžiama dėl kreipimosi į teisėsaugos institucijas, galimai į prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo, nes privačių ūkio subjektų tarpusavio nesusikalbėjimas ir nesusitarimas tampa ta realia grėsme, kuriai privalome užkirsti kelią nedelsiant“, – šeštadienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė meras.

„Klaipėdos pilies uosto“ atstovo teigimu, prie ant šono pasvirusio laivo greitai atvyko savininkai ir pradėjo jo stabilizavimo darbus.

„2-oji vadinamojo „Danės skenduolio“ serija – visiškas savojo turto nepriežiūros ir aplaidumo pavyzdys. Neįtikina ir neguodžia bei nenuramina pažadai išplukdyti dokavimui, rezultatas – akivaizdus. Jau iš turimos patirties skubos tvarka ieškomi ir bus kviečiami avarijos likvidavimo specialistai, narai, reikiama technika – tai neišvengiami veiksmai ir jie bus atliekami nedelsiant“, – piktinosi V. Grubliauskas.

Pasak „Klaipėdos pilies uosto“ atstovo, laivas buvo pasviręs, šiek tiek į jį pribėgo vandens.

„Jau atvažiavo šeimininkai, tvarko. Pilnai nenuskęs“, – BNS ryte teigė jis.

Skendęs žvejybinis laivas prieš porą metų Klaipėdoje remontuotas.