Muitinės pareigūnai informuoja, kad gegužės 1-ąją apie 8 valandą ryto į Lietuvos teritoriją atvyko vilkikasRenault“ su puspriekabe.

Vairuotojas Rusijos pilietis I. T pareigūnams deklaravo, kad iš Rusijos į Kaliningrado sritį gabena specialius mechaninius įrenginius. Muitininkai Rusijos piliečio aiškinimu nepatikėjo ir nukreipė vilkiką detaliai patikrinti.

Peršvietę rentgeno kontrolės sistema, muitininkai pamatė kontrabandinių cigarečių blokus, sugrūstus į žuvies perdirbimo įrenginių šiluminius blokus. Pareigūnams liko išspręsti galvosūkį, kaip rūkalų krovinį ištraukti iš įmantrių slėptuvių.

Pareigūnai pasitarę nusprendė, jog norint išimti krovinį, teks pjaustyti metalą. Supjausčius iš slėptuvių pasipylė kontrabanda gabentos cigaretės „Jin Ling“ su rusiškomis banderolėmis.

Preliminariais duomenimis, rasta apie 2,9 mln. vnt. cigarečių kurių vertė − daugiau nei milijonas litų. Kiekis ir vertė tikslinami.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.