Keliasdešimties metų senumo rusiškas 20 metrų ilgio minų traleris, prieš keletą metų pigiai nupirktas iš rusų kariškių, dingo kaip į vandenį. Ant Šyšos kranto gyvenančio R.Gečo svajonė rekonstruoti laivą į pramoginį ir teikti vandens turizmo paslaugas sudužo.

Analogišką laivą prieš keletą metų įsigijo Kintų verslininkas Alfonsas Pekarskas ir vienintelis pamaryje surūdijusį karinį minų tralerį pavertė 60 vietų iškylų laivu. Dabar jis duoda neblogas pajamas.

R.Gečas, neturėdamas pakankamai pinigų, savo pirkinį plieno lynais kol kas švartavo krantinėje prie namų Šyšos ir Atmatos upių santakoje. Praėjusį penktadienį jis jo nerado. R.Gečas grįžo namo iš Švedijos po pusantro mėnesio sezoninių darbų.

Nors sodybą prie Šyšos ir kitą savo turtą žmogus buvo patikėjęs pasaugoti kaimynui, bet šis nematė, kas, kada ir kur nuvilko laivą. Lynai buvo nupjauti metalo pjūklu, o pats laivas nuvilktas nežinia kuria kryptimi - ar pasroviui, ar prieš srovę Atmata ar Šyša.

Ir vagystės tikslas kol kas neaiškus - ar supjaustytas laivas pateks į metalo supirktuvę, ar pervežtas į kitą miestą arba kaimą prie vandens ir bus prikeltas naujam gyvenimui.