Praėjusią savaitę Klaipėdos miesto apylinkės teismas, patenkinęs Klaipėdos apygardos prokuroro pareiškimą dėl kardomosios priemonės skyrimo, leido maksimaliam laikotarpiui – 3 mėnesiams – suimti 44 m. klaipėdietį A. P. Jam pareikšti įtariamai dėl buvusios uošvės nužudymo.

Prokuratūra informuoja, kad įtariama, kad šis jau kartą teistas vyras 2012 m. liepos 31 d. tarp 14 ir 24 val. Giruliuose, Turistų g. asmeninio konflikto metu nužudė savo žmonos motiną ir ją užkasė laukuose netoli Kretingalės.

Po kelių dienų artimieji kreipėsi į policiją, pranešdami, kad iš darbo su reikalais išėjusi moteris namo negrįžo. Buvo paskelbta dingusiosios paieška.

Šią vasarą atsitiktiniam praeiviui aptikus moters palaikus, jų nebuvo galima atpažinti, moters tapatybė nustatyta, tik atlikus DNR tyrimą.

Ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 129 str. 2 d. 3 p. (dėl artimo giminaičio nužudymo) atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai.

Tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Jurijus Petuchovas, vadovaudamasis LR BPK 177 str. (ikiteisminio tyrimo duomenų neskelbtinumas), tyrimo eigos nekomentuoja.