Policijos departamentas praneša, kad atlikę kratas pareigūnai aptiko pagamintas litų klastotes, netikrų litų gamybai naudotą kompiuterinę įrangą ir kitas priemones. Tyrimo metu nustatyta, kad buvo suklastotos ir realizuotos 10, 20, 50 ir 100 litų nominalo kupiūros, o klastotėmis buvo atsiskaitoma už taksi paslaugas, realizuojamos parduotuvėse, turgavietėse ir pan. Minėtos klastotės gana lengvai atpažįstamos, yra prastos kokybės ir be apsaugos požymių.

Sulaikius asmenį, išsiaiškinta, kad jis ieškomas policijos už kitas nusikalstamas veikas, gyveno išnuomotame bute ir taip slapstėsi nuo policijos pareigūnų. Šiuo metu nustatinėjama kiek klastotų banknotų buvo išplatinta šalyje ir kokia žala padaryta šiais neteisėtais veiksmais.

Už pinigų klastojimą tokio pobūdžio sunkaus nusikaltimo padarymą numatytas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Pasak pareigūnų, Lietuvoje vis dar pasitaiko atveju, kai į apyvartą patenka prastos kokybės litų klastotės, dažniausiai yra klastojami 10, 20, 50 ir 100 litų nominalo banknotai.