Paaiškėjo, kad beveik 50 tūkstančių pakelių cigarečių gabenęs ir nuo pasieniečių sprukti mėginęs vairuotojas buvo neblaivus.

Trečiadienį popiet į VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardą paskambinęs anonimas pranešė, kad keliu Žukai – Tauragė važiuoja įtartinas baltos spalvos mikroautobusas “Renault Trafic”.

Į nurodytą vietą buvo išsiųstas mobilus pasieniečių patrulis su tarnybiniu automobiliu. Įtartiną automobilį pasieniečiai aptiko ir pasivijo likus keliems kilometrams iki Tauragės bei įjungę garso ir šviesos signalus pareikalavo sustoti.

“Renault Traffic” vairuotojas ignoravo VSAT pareigūnų reikalavimus, padidino greitį, ėmė pavojingai manevruoti ir įvažiavo į Tauragę. Vienoje miesto gatvėje vairuotojas staiga sustabdė mikroautobusą, iššoko iš kabinos ir mėgino pasislėpti tarp gyventojų namų, tačiau pareigūnams pavyko sučiupti bėglį. Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 24 metų Tauragės gyventojas. Jis pasieniečiams pateikė Lietuvos piliečio pasą, tačiau neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Mikroautobuso bagažinėje pasieniečiai aptiko 47 tūkstančius 440 pakelių cigarečių “Prima”, “Prima Serebriannaja” ir “Saint George”. Dalis rūkalų dėžių buvo apvyniotos lipnia juosta ir juoda polietileno plėvele, visi pakeliai paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Manoma, kad rūkalus tauragiškis gabeno iš kol kas nenustatytos laikino sandėliavimo vietos pasienio ruože.

Įtarę, kad mikroautobuso vairuotojas gali būti neblaivus, pasieniečiai tauragiškį nuvežė į Šilalės miesto ligoninę, kur jam buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Apie tai, kad tauragiškis automobilį vairavo neblaivus ir neturėjo vairuotojo pažymėjimo pasieniečiai pranešė Tauragės policijos komisariato pareigūnams, kurie priims sprendimą dėl baudos skyrimo.

Tauragiškis po apklausos paleistas.