Prieš 17 val. patruliams buvo pranešta, kad „Ford Probe“ vairuotojas sukėlė eismo įvykį ir paspruko. „Ford“ apgadintas nesmarkiai - tik gan stipriai perbrėžtas vairuotojo pusės šonas.

Prie vairo buvęs Skaidiškių (Vilniaus r.) gyventojas, apgadinęs vairuojamą mašiną (policija ketino aiškintis, ar automobilis priklauso jam), su irgi girtu draugu nulėkė iš avarijos vietos. Policijos patruliai jį sustabdė S. Batoro gatvėje ties parduotuve „Iki“.

Tuomet ir prasidėjo „linksmybės“ - girtas vairuotojas, nė neišlipęs iš automobilio, ėmė aiškinti, kad jis nevairavo ir jokių dokumentų neduos, nes neturi.

Maždaug 25 metų Skaidiškių gyventojas patruliams ėmė priešintis. Pareigūnai į pagalbą pasikvietė kolegas. Policininkai aršų vyruką surakino antrankiais, bet ir tada jis nenurimo - į tarnybinį automobilį jį teko įgrūsti, tuo metu jis kažką rėkė.

Patruliams su šiuo vairuotoju jau ne kartą teko stumdytis ir jį tramdyti jėga - jis nuolat sulaikomas girtas prie vairo. Vairuotojo pažymėjimo jis jau seniai netekęs arba išvis jo niekada neturėjęs. Pasak pareigūnų, sulaikytas šis amžinai girtas vairuotojas visada bando priešintis.

Keleivis iš automobilio išlipo nešinas nepigios suomiškos degtinės buteliu. Kol jis svirduliavo prie policijos automobilių, degtinės butelis tėkštelėjo ant žemės. Jo pareigūnai nesulaikė, vyrukas elgėsi ramiai, pretenzijų patruliams nekėlė.

„Ford Probe“ vairuotojas buvo nuvežtas į policijos komisariatą, kur nurimo ir prisipažino, kad vairavo girtas, o vairuotojo pažymėjimo išvis neturi. Vyrui nustatytas 1,76 prom. girtumas.

Keli pareigūnai liko prie apdaužyto ir purvino automobilio. Jie iškvietė autovežį, kad mašiną nuvežtų į saugojimo aikštelę.

Pasak pareigūnų, sekmadienį Naujoje Vilnioje daugybė girtų žmonių ir policijai buvo daug darbo. Šiame sostinės rajone gyvena daug rusakalbių, kuriems vasario 23-ioji - Sovietų armijos diena - vis dar yra šventė.