Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai Latežerio kontrolės punkte tikrino į Lietuvą vykusį vienatūrį „Mercedes Benz Vaneo“, pažymėtą baltarusiškais registracijos numeriais.

Prie vairo sėdėjęs 33 metų Baltarusijos pilietis pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus, tačiau mašiną pasieniečiai nusprendė patikrinti nuodugniau.

Paaiškėjo, jog vienatūryje įrengtas dvigubas dugnas, o į slėptuvę patenkama per transporto priemonės grindyse išpjautas angas. Dvigubame dugne VSAT pareigūnai rado 8170 pakelių cigarečių „Minsk SuperSlims“ ir „NZ Gold“, pažymėtų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais. Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus mokesčius, yra beveik 25 tūkst. eurų, praneša VSAT.

Supratęs, jog yra demaskuotas, baltarusis nusprendė „susitarti“ su pasieniečiais ir šiems pasiūlė 500 eurų kyšį. Vyras buvo įspėtas, kad už mėginimą papirkti valstybės tarnautoją gresia baudžiamoji atsakomybė, tačiau tai baltarusio nepaveikė. Vairuotojas ir toliau primygtinai bruko pinigus, todėl Druskininkų pasieniečiai jį sulaikė.

Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos bei papirkimo. Baltarusis uždarytas į areštinę.

Už papirkimą yra numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų. Už tokį kiekį cigarečių, kurias vežė baltarusis, gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

„Mercedes Benz Vaneo“ ir rūkalai saugomi Druskininkų užkardoje.