Policijos patruliai netrukus miške rado vieną sužalotą merginą. 17-metė sakė, jog neatsimena, kaip įvyko avarija, tačiau tvirtino, kad ji nevairavo.

Kadangi automobilis stulpą „apsikabino“ vairuotojo puse, pareigūnai įtarė, jog antroji mergina gali būti labai sunkiai sužalota. Visą vakarą miške jos ieškojo policininkai, buvo pasitelktas kinologas su tarnybiniu šunimi, tačiau nieko rasti nepavyko. Po nesėkmingos paieškos netgi buvo iškelta versija, kad antroji mergina galėjo nueiti iki Neries ir nuskęsti.

Neiškart pavyko išsiaiškinti, kam priklauso „Mazda“ - automobilis buvo parduotas, bet neperregistruotas. Taip pat buvo ieškomas BMW, kurį liudininkas minėjo, kaip avarijos dalyvį. Iš pradžių manyta, kad BMW kliudė „Mazda“, vėliau buvo nustatyta, kad BMW ten buvo privažiavęs jau po avarijos.

Sužalotoji 17-metė buvo išvežta į Santariškes ir paguldyta į Vaikų ligoninės reanimacijos skyrių. Bet vėliau, nustačius, kad jai sulaužytas ne tik žandikaulis, bet ir kaukolė prie akiduobės, mergina skubiai išvežta į Kauną.

Per savaitgalį pareigūnai išsiaiškino, kad vis dėlto automobilį vairavo 17-metė (tai patvirtina ir sužalojimų pobūdis - kaulai lūžę kairėje pusėje). Vairuotojo pažymėjimo ji neturi, tačiau, pareigūnų žiniomis, vairuoti mokėsi.

Pareigūnai išsiaiškino, kas yra naujasis „Mazda“ savininkas. Nustatyta ir kartu važiavusi vairuotojos 18-metė draugė. Pirmadienį policija kreipėsi į jos tėvus norėdami apklausti dukrą. Tėvai pareigūnus nustebino - pareiškė, kad mergina šokių studijoje ir jai negalima trukdyti. Pareigūnams teko patiems gauti jos telefono numerį ir iškviesti į apklausą.

Kol kas pareigūnai neatskleidžia visų įvykio detalių, nes vyksta ikiteisminis tyrimas.

Nustatyta, kad „Mazda“ vairavo vaikinas. Jis su abiem merginomis penktadienio popietę atvažiavo į Valakampius, kur susitiko su BMW atvažiavusiais vyrukais. „Mazda“ vairuotojas nuėjo su jais kalbėtis, merginos liko automobilyje.

Kelių policijos valdybos Nusikalstamų veikų eismo saugumui tyrimo skyriaus vyresnysis tyrėjas Audrius Naudžiūnas neatskleidė, kas tuo metu įvyko - kodėl 17-metė puolė prie automobilio vairo (ar jai tiesiog nusibodo laukti, ar supyko ant vaikino, ar kt.). Draugė sėdėjo ant galinės sėdynės.

Manoma, kad mergina per Valakampius lėkė dideliu greičiu ir nesuvaldė automobilio. Netrukus su BMW privažiavo vaikinai. Jie pasiėmė sužalojimų išvengusią „Mazda“ keleivę ir nuvažiavo. Kodėl jie nė nebandė ieškoti į mišką nuėjusios sužeistosios, pareigūnai neatskleidžia. Tą patį vakarą BMW buvo surastas netoliese esančioje Elniakampio gatvėje.

Pasak A. Naudžiūno, dabar, paaiškėjus, kad vairavo pati nukentėjusioji, ikiteisminis tyrimas bus nutrauktas. Už vairavimą neturint tam teisės merginai teks atsakyti administracine tvarka.