Pernai nuosprendį dėl didžiulį atgarsį visuomenėje sukėlusio žiauraus nepilnametės Dembavos gyventojos nužudymo išgirdo jaunesnysis V. Jakubaičio brolis, 35 metų Julius Jakubaitis.

V. Jakubaitis pripažintas kaltu dėl to, kad šiemet, kovo 26-osios vakarą, bute Panevėžyje tyčia, iš chuliganiškų paskatų nužudė 55 metų vyriškį. Įtariama, kad išgertuvių metu V. Jakubaitis vieną kartą peiliu dūrė pažįstamam į krūtinę ir pasišalino. Sužeistas vyriškis atsigulė miegoti ir mirtinai nukraujavo. Negyvą svečią rytą aptiko buto šeimininkai, buvo iškviesta policija, praneša Generalinė prokuratūra.

Ir ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, metu, ir bylą nagrinėjant Panevėžio apygardos teisme V. Jakubaitis atsisakė duoti parodymus. Vyriškis neigė savo kaltę.

Panevėžio apygardos teismas rugsėjo 2 dieną V. Jakubaitį pripažino kaltu dėl nužudymo iš chuliganiškų paskatų ir skyrė jam 14 metų nelaisvės.

Pernai gruodį laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė buvo skirta dviem metais jaunesniam V. Jakubaičio broliui Juliui. Pastarąjį bei 23 metų Deividą Antanaitį Panevėžio apygardos teismas pripažino kaltais dėl didelio visuomenės atgarsio sulaukusio nusikaltimo – 2013 m. rugsėjo 21 d. išžaginus ir nužudžius (sudeginus gyvą) nepilnametę Panevėžio rajono gyventoją.

Lapkričio mėnesį Lietuvos Apeliaciniame teisme bus toliau nagrinėjami šių nuteistųjų skundai. Abu teismo prašė skirti jiems psichiatrijos ekspertizę. Be to, J. Jakubaitis apeliaciniame skunde dar prašė jį išteisinti dėl tyčinio nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis ir nusikaltimo slėpimo, bet pripažino kaltę dėl nepilnametės išžaginimo, prašydamas už tai skirti kuo švelnesnę bausmę.