Sekmadienį po penktos valandos vakaro Panevėžyje, prie Pušyno gatvės, ant siauruko bėgių užvažiavo lengvasis automobilis „Opel Astra“. Kadangi viduje buvo žmonių, jį nutraukti iškviesti ugniagesiai gelbėtojai.

Kaip „Panevėžio balsui“ vakar pasakojo „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ direktorius Gintaras Kerbedis, automobilyje būta dviejų labai girtų panevėžiečių – vyro ir moters. Jis spėjo, kad automobilis nuvažiavo nuo kelio ir užstrigo ant bėgių. „Priekiniai ratai – varomieji, tad nebegalėjo išvažiuoti“, – spėjo G. Kerbedis.

Kadangi porelės automobilis sustojo ant naudojamų bėgių, G. Kerbedis labai džiaugėsi, kad pareigūnai pasirūpino susižinoti, ar greitai nebus traukinio. Juolab kad tądien buvo suplanuoti du siauruko reisai – visa laimė, kad ne tuo metu.

„Moteris girta voliojosi ant kapoto ir bandė gundyti pareigūnus, o vyras buvo toks girtas, kad nebegalėjo išlipti iš automobilio“, – pasakojo kurioziško įvykio liudininku atsitiktinai tapęs „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio“ vadovas.

Ir išties, jau policijos duomenimis, vyriškiui buvo nustatytas 2,76 promilės girtumas, o jo damos kraujyje aptiktos net 3,14 promilės alkoholio. Jų amžius, G. Kerbedžio spėjimu, apie trisdešimt metų.

Vakar pradėta tirti, kokią žalą ši nedidelė avarija padarė geležinkeliui.

Pasak G. Kerbedžio, įvykiai ant siauruko bėgių – ne naujiena, jų tikrai netrūksta. Pavyzdžiui, šią žiemą jaunimas ant bėgių iš kelio ženklų buvo surentęs barikadą. Traukinys buvo laiku sustabdytas, tad nelaimės pavyko išvengti, o kaltininkus pareigūnai greitai nustatė.