Ukmergę sudrebinusi įkaitų drama sukrėtė ir šokiravo savo tėvą ir sūnų įkaitais paėmusio vyro kaimynus.

Maždaug trejus metus viename S. Dariaus ir S. Girėno gatvės namų gyvenančią šeimą kaimynai sako dar prastai pažįsta. Visgi artimiausi kaimynai tikina vis dar negalintys patikėti trečiadienio įvykiais.

"Jis pasisveikina su visais kaimynais, visada pašneka, - pasakojo viena kaimynė. - Prieš dieną dar su mano vyru jis šnekėjosi, nei girtas buvo, nei ką".

Moteris negailėjo gerų žodžių visai šeimai.

Kitoje namo laiptinėje gyvenantis kaimynas sakė, kad per trejus metus taip ir nesusipažino su Antanu, tačiau visuomet sveikinosi.

Tą patį sakė ir dar viena kaimynystėje gyvenanti moteris. Ji tikino, kad nė karto apie kaimyną negirdėjo jokio blogo žodžio.

Kiti gi tikino, kad virš Antano ir jo šeimos buto gyvena "pijokai", tad jei taip būtų pasielgę jie, mažiau keltų nuostabą.

Įkaitu paimtas vyresnio amžiaus Antano tėvas su jauna šeima negyveno, tačiau jie bendravo, tad trečiadienį nesupratęs kas nutiko sūnui, nuėjo aplankyti ir nuraminti. Netrukus vyras ėmė siautėti, tad jo tėvas ir paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

Apie 11 val. prasidėjusi įkaitų drama truko kone visą dieną. Kaimynai stebisi, kad įvykiai atrodo kaip iš filmo, bet ne iš realaus gyvenimo, nes žmogų galima apibūdinti tiktai geru žodžiu.