Trečiadienį apie 10 val. Joniškyje esančioje Žemaitės gatvėje Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų surengtoje sulaikymo operacijoje vienas sulaikomų asmenų į pareigūnus nukreipė ginklą, dėl to pareigūnai jo atžvilgiu panaudojo tarnybinį ginklą. Policininkai nenukentėjo. Du asmenys buvo sulaikyti, dviem pavyko pasprukti.

Įvykio vietoje dirbo gausios policijos pareigūnų pajėgos, buvo įvestas planas „Sulaikymas“, apie bėglius informuota Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir Latvijos pareigūnai.

Apie 11.35 val. policija pranešė, kad vienas pabėgusiųjų ką tik sulaikytas, kitas 25 metų Kristijonas Chadzevičius (nuotraukoje dešinėje) buvo toliau intensyviai ieškomas.

K. Chadzevičius yra Šiaulių gyventojas. Pirminiais duomenimis, neteistas, tačiau gerai žinomas su organizuotu nusikalstamumu kovojantiems kriminalistams.

Ginklą į pareigūnus nukreipusį Jevgenijų Kravčiuką (nuotraukoje kairėje) policininkai peršovė. Tačiau jam pavyko pabėgti. Bet netrukus pareigūnai jį surado ir sulaikė.

Šiaulių apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo surengta spaudos konferencija dėl įvykių Joniškyje.

Policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas plačiau pakomentavo susidariusią situaciją.

Pareigūnas pranešė, kad ryte buvo pastebėtas įtartinas automobilis, nusprendus jį patikrinti, viduje buvę keturi jaunuoliai spruko iš transporto priemonės į skirtingas puses.

Vienas jų ginklu nusitaikė į pareigūną. Šis, staigiai sureagavęs, peršovė įtariamąjį. Pasirodo, kad Jevgenijus Kravčiukas su šautinėmis žaizdomis nubėgo pusę kilometro, tada jį pareigūnai ir sulaikė pasislėpusį ūkiniame pastate.

Sužeistas įtariamasis pristatytas į ligoninę. Jam nustatytos šautinės žaizdos rankoje ir kojoje, įtariamojo gyvybei pavojaus negresia.

Spaudos konferencijoje buvo paskelbtos ir visų sulaikytųjų pavardės, tai Paulius Petronis, Artūras Riabovas ir J. Kravčiukas.

K. Chadzevičius buvo ieškomas itin aktyviai. Komisariato viršininkas R. Sarapas teigė, kad Joniškio miestas yra visiškai blokuojamas. Pareigūnai tikrino visus iš miesto išvažiuojančius automobilius.

Įmonės ir gyventojai buvo informuoti, jog reikia laikytis atsargumo priemonių.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pranešė, jog policija turėjo informacijos, kad su organizuotu nusikalstamumu siejami asmenys aiškinsis santykius, į tai įsikišo pareigūnai. Sulaikant įtariamuosius, vienas iš jų nukreipė ginklą į pareigūnus, pareigūnas panaudojo tarnybinį ginklą ir sužeidė įtariamąjį.

„Džiaugiuosi, kad pareigūnas nesudvejojo ir iš karto panaudojo ginklą, pažadu, kad jam bus suteikta visa būtina pagalba. Tokiais atvejais raginu kolegas nedvejoti ir drąsiai naudoti ginklą, nes Jūsų saugumas yra pirmoje vietoje. Dar viena gera žinia, kad papildomai įsigijome dar 1000 „Glock“ pistoletų ir jau kitą mėnesį visi reaguojantys pareigūnai bus aprūpinti šiais ginklais. Jau greitai pareigūnai gaus ir naujas neperšaunamas liemenes“, - trečiadienio popietę sakė generalinis komisaras.

Papildyta 15.25 val. Joniškyje, viename gyvenamųjų namų, policijos pareigūnų apsuptas ir sulaikytas nuo ryto ieškotas 24 metų Kristijonas Chadzevičius. Sulaikomas nesipriešino.

Sulaikytieji asmenys Šiaulių apskrities policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų akiratyje buvo jau pusmetį. Tai – anksčiau ne vieną kartą teisti šiauliečiai.

Šiandien pareigūnai vyko į Joniškį, turėdami informacijos, kad įtariamieji ketino susidoroti su teisėsaugai taip pat žinomu asmeniu, užvaldyti jo turtą – automobilį.

Įtariamųjų automobilyje rasta: dujų balionėliai, peilis, neperšaunamos liemenės, kūjis, metaliniai strypai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą plėšimą, neteisėto šaunamo ginklo laikymo, pasipriešinimo pareigūnams.