Policijos departamentas praneša, kad įgyvendinus šį projektą, įsigyta 11 tarnybinių šunų, kurie bus apmokyti ir galės ieškoti tvarkos pažeidėjų tranzitiniuose traukiniuose, t.y. jie bus išmokyti atlikti paiešką, persekioti ir sulaikyti asmenis. Iš programai skirtų lėšų taip pat įsigyta 11 voljerų, 3 specialios šunų dresavimo įrangos rinkiniai ir 11 šunų priežiūros rinkinių. Įsigyta įranga palengvins ir pagerins kinologų darbą, suteiks galimybę tinkamai dresuoti ir parengti šunis darbui bei juos prižiūrėti.

Įsigyti tarnybiniai šunys ir kinologų įranga leis užtikrinti pareigūnų, dirbančių su Specialiąją tranzito schema, darbo efektyvumą, tikrinant tranzitu vykstančius keleivius ir jų transporto priemones (traukinius ir kelių transportą), persekiojant ir sulaikant asmenis bei ieškant narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

11 tarnybinių šunų ir įranga perduoti Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių apskričių vyriausiems policijos komisariatams ir Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centrui.