Pastaruoju metu sukčiai tampa vis išradingesni ir įvairiais būdais stengiasi iš gyventojų išvilioti informaciją, susijusią su konfidencialiais asmens elektroninės bankininkystės duomenimis. Primename, kad konfidenciali informacija yra atpažinimo kodas, slaptažodis, 24 slaptažodžiai kortelėje, sąskaitų numeriai. Tai pagrindiniai duomenų komponentai, reikalingi naudotis pinigais, esančiais asmens sąskaitoje, taip pat paskolų iš kreditą teikiančių bendrovių operacijoms atlikti.

Kauno apskrities policija praneša, kad ypač padaugėjo atvejų, kai telefoniniai sukčiai prisistato Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos tyrėjais ar banko darbuotojais. Žmonės įtikinami, kad tikrai kalbasi su tam tikros įstaigos darbuotoju.

Sukčiai, neva rūpindamiesi, kad skambintojo sąskaitos neareštuotų ar nuo jos nebūtų nuimti pinigai, iš žmonių išklausia elektroninės bankininkystės kodus. Juos gavus, ne tik ištuštinama sąskaita, bet ir sąskaitos savininko vardu paimami greitieji kreditai.

Kauno apskrities policija dar kartą įspėja, kad gyventojai nepasitikėtų melagingais skambučiais ir neatskleistų savo asmens bei banko sąskaitos duomenų asmenims, prašantiems jų Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, banko ar kokios kitos tarnybos vardu. Nei tarnybų pareigūnai, nei bankų darbuotojai neskambina gyventojams ir niekada neprašo padiktuoti elektroninės bankininkystės kodų.

Sulaukę panašaus pobūdžio skambučių, jokiu būdu nesuteikite prašomos informacijos, neskubėkite vykdyti jų prašymų, nedelsdami apie skambutį praneškite bendruoju pagalbos telefonu 112.