Ar šis Generalinės prokuratūros prašymas bus patenkintas, trečiadienį sprendžia daugybę rezonansinių bylų išnagrinėjusi Vilniaus apygardos teismo teisėja Laureta Ulbienė. Jai patikėti visi trys prašymai dėl įtariamųjų suėmimo – prokuroras Gintas Ivanauskas siekia, kad tyčiniu nužudymu, plėšimais ir kitais nusikaltimais kaltinami asmenys Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime (TIK) būtų laikomi dar mažiausiai tris mėnesius.

Suėmimo terminą prašoma pratęsti Karoliui, Leonui ir Mantui Bieliauskams.

Pirmasis į teismo posėdžių salę buvo atvestas įtariamasis K. Bieliauskas. Ginkluotų konvojaus pareigūnų į posėdžių salę vedamas vyras neslėpė savo veido ir nerodė jokių emocijų. Taip pat jis elgėsi ir vedamas iš posėdžių salės.

Kiek santūriau atrodė L. Bieliauskas. Pamatęs jį fotografuojančius ir filmuojančius žurnalistus nedidelio ūgio vyras iš pradžių bandė dengtis veidą, tačiau vėliau jau nebesislėpė. Ramiai elgėsi ir M. Bieliauskas.

Įtariamuosius gina valstybės paskirti advokatai.

Teismo posėdžiai, kuriuose buvo svarstomas suėmimo klausimas, truko vos po keliolika minučių. Juose įtariamieji neprieštaravo, kad teismas leistų juos toliau laikyti Lukiškių TIK.

Anksčiau už grotų buvo laikomi keturi įtariamieji, tačiau baigiantis suėmimo terminui vieną jų nutarta paleisti į laisvę. Įtariamieji šioje byloje įtariami plėšimu ir neteisėtu laisvės atėmimu, o trys iš jų įtariami ir I. Strazdauskaitės nužudymu.

Prie merginos pagrobimo ir nužudymo bylos prijungtas ir pernai pavasarį įvykdytas analogiškas Latvijos piliečio apiplėšimas. Tąsyk irgi buvo inscenizuota avarija ir, grasinant ginklais, pagrobtas 2015 m. pagamintas automobilis „Volkswagen Passat“.

Prokurorai tikisi, kad baudžiamoji byla į teismą bus perduota metų pabaigoje, nes neatlikti dar visi būtini veiksmai, be to, tiriami ir kiti įtariamųjų su bendrais galimai įvykdyti nusikaltimai.

I. Strazdauskaitė (gim. 1991 m.) dingo kovo 5-osios vakarą, važiuodama iš Plungės į Vilnių automobiliu „Audi A7“. Vėliau buvo nustatyta, kad prie Elektrėnų nusikaltėliai imitavo eismo įvykį ir tokiu būdu privertė merginą sustoti.

Užpuolikai pagrobė I. Strazdauskaitę ir jos vairuotą brangų automobilį. Jos ieškojo didžiulės pajėgos. Iš pradžių Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške buvo rastas jos automobilis. Po kelių dienų buvo sulaikyti ir suimti keturi Kėdainiuose gyvenantys jauni romai. Paaiškėjo, kad „Audi A7“ jie ketino parduoti, o merginą uždaužė kastuvu ir užkasė prie buvusio karinio aerodromo Kėdainių rajone.

Ar įtariamiesiems bus pratęstas suėmimo terminas, teisėja L. Ulbienė ketina skelbti penktadienį.

Daugiau apie visuomenę pribloškusį nusikaltimą prokurorai žada papasakoti, kai baigs tyrimą ir bylą perduos teismui.