Pirmadienį bendras VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečio ir policijos pareigūno ekipažas pasienio su Lenkija ruože, Kalvarijos savivaldybės Vaiponiškės kaimo ribose, patikrinti stabdė automobilį „Honda CR-V“ lenkiškais numeriais.

VSAT praneša, kad ši vieta yra maždaug už 2 kilometrų nuo sienos su Lenkija, iš kurios į Lietuvą ką tik buvo įvažiavęs „Honda CR-V“. Vairuotojas nepakluso šalikelėje stovėjusių uniformuotų pasieniečio bei kartu patruliavusio policininko nurodymams sustoti, pravažiavo pro juos ir didindamas greitį nulėkė į Lietuvos gilumą.

VSAT ir policijos pareigūnai bėglį vijosi apie 2 kilometrus. Apie sprukusį vairuotoją buvo informuoti ir kiti tuo metu pasienyje dirbę ekipažai, todėl į gaudynes įsitraukė ir netoliese buvęs bendras Lietuvos ir Lenkijos pasieniečių patrulis.

Ties Mergutraukio kaimu „Honda CR-V“ vairuotojas buvo prisivytas ir priverstas sustoti.

Patikrinę vairuotojo duomenis Kalvarijos užkardos pareigūnai nustatė, kad jis yra 60 metų Kauno rajono gyventojas. Šios vyro nuo kovo 23 d. kaip skolininko ar atsakovo ieškojo Klaipėdos policija.

Netrukus VSAT pareigūnai dar išsiaiškino, kad ant „Honda CR-V“ pritvirtinti lenkiški numeriai yra išduoti kitai transporto priemonei, o persekiotas 2008 m. laidos automobilis yra vogtas Olandijoje.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ikiteisminį tyrimą pradėję VSAT pareigūnai Kauno rajono gyventoją uždarė į areštinę. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų. Be to, už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pasieniečiai bėgliui skyrė 868 eurų administracinę baudą.
Automobilis „Honda CR-V“ saugomas Kalvarijos užkardoje.