Policija praneša, kad moters vairuojamas „Mercedes Benz“ eismo dalyvių dėmesį patraukė apie 21.30 val. Šiaulių rajone, Aukštelkės kaime.

Pilietiški sutuoktiniai, pastebėję po važiuojamąją kelio dalį vinguriuojančią transporto priemonę ir įtarę, kad ją vairuoja neblaivus vairuotojais, savo spėjimais telefonu pasidalijo su Šiaulių apskrities policijos budėtojais ir, sekdami paskui, pareigūnams pranešinėjo apie jos judėjimo kryptį.

Automobilį Patrulių rinktinės patruliai sustabdė Šiauliuose, ties Pramonės ir Išradėjų gatvių sankryža. Iš jo išlipusiai kailiniuotai moteriai, nuo kurios sklido stiprus alkoholio kvapas, matuokliu buvo nustatytas 2,22 prom. girtumas.

Ji paaiškino, kad yra susiruošusi skristi į Londoną ir dabar važiuojanti į Kauno oro uostą, o pakeliui planuojanti užsukti pas giminaičius, pas kuriuos žada palikti savo penkiametes dvynukes su jų augintiniais - šuneliu ir žiurkėnu.

Tokiais atvejais, kai alkotesteriu nustatytas girtumas siekia per 1,5 prom., nuo šių metų pradžios vairuotojui pradedamas ikiteisminis tyrimas ir įstatymų leidėjas numato, jog jis turi būti privalomai pristatytas į medicinos įstaigą kraujo tyrimui atlikti.

Tai daryti pasirengusiems pareigūnams kilo dilema – ką daryti su moters vaikais ir augintiniais? Buvo priimtas sprendimas mergaites nuvežti į Moters ir vaiko kliniką, nes viena jų karščiavo. Medikai konstatavo, kad tikrai vienai dvynių yra pakilusi temperatūra, tačiau nematė būtinybės ją guldyti į ligoninę ir leido perduoti giminaičiams. Pareigūnai mergaites nuvežė pas arčiausiai Šiaulių gyvenančius giminaičius Pakruojyje. Jiems taip pat buvo perduoti ir augintiniai.

Na, o neblaivi vairuotoja tikrintis girtumo nepanoro. Iš pradžių ji bandė policijos pareigūnus įkalbėti ją paleisti, po to atsisakė sėsti į policijos automobilį ir vykti į ligoninę kraujo tyrimui atlikti. Todėl eismo taisyklių pažeidėjai teko uždėti antrankius ir priverstinai įsodinti į tarnybinį automobilį. Ligoninėje ji duoti kraujo medicininiam tyrimui nesutiko, tad buvo apžiūrėta gydytojo, kuris konstatavo moteriai vidutinį girtumo laipsnį. Taigi, pasirengusiai keliauti į Londoną moteriai teko apsistoti Šiaulių apskrities policijos areštinėje, o sausio 13 d. 13 val. klaipėdietės byla pagreitinto proceso tvarka jau bus nagrinėjam Šiaulių apylinkės teisme.

Moteris ikiteisminio tyrimo metu pripažino, kad alkoholį vartojo kelionės metu. Paskutinį kartą jo gurkštelėjo prie Kryžkalnio esančioje degalinėje. Tokio savo neatsakingo elgesio priežastimi moteris įvardijo konfliktą su sutuoktiniu.