Pasak Muitinės departamento pranešimo spaudai, preliminariais duomenimis, sulaikytos kontrabandos vertė yra apie 40 tūkst. litų.

Praėjusį penktadienį į Kalvarijos postą įvažiavo iš Lenkijos grįžtantis automobilis "Audi 100". Jo vairuotojas pasirinko žaliąjį kanalą, skirtą tiems, kurie negabena deklaruojamų prekių ar daiktų, tačiau KKS pareigūnai nutarė šį automobilį detaliai patikrinti.

Apžiūrėjus automobilio bagažinę, joje rasta daugybė sulankstytų mobiliųjų telefonų dėžučių, o ten pat gulėjusioje didelėje garso kolonėlėje - 151 mobilusis telefonas, kroviklių, papildomų akumuliatorių, atsarginių dangtelių. Krovinio vertė yra apie 40 tūkst. litų.

KKS pareigūnai aptiko 105 "Trium" telefonus, 82 "Motorola Startac", 19 "Alcatel" ir vieną "Siemens C35" telefoną. Surasti nedeklaruoti telefonai priklauso automobilį vairavusiam Vilniaus rajono, Daniliškės kaimo gyventojui 23 metų Andžejui Danilevičiui.

Muitininkams jis sakė šiuos telefonus pirkęs Lenkijoje už 12 tūkst. JAV dolerių. Automobilis "Audi 100" registruotas A.Danilevičiaus uošvės vardu.

Kartu su A.Danilevičiumi važiavo Trakų rajone gyvenantis 30 metų Sergėjus Nikolajevas. Muitinės departamento Tyrimų ir kvotos skyriuje dėl kontrabandos iškelta baudžiamoji byla. A.Danilevičiui gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų su bauda ar be jos.