Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 426 str. 2 d. (nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos), 420 str. 2 d. (pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, Kelių eismo taisyklėse nustatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimas) bei 417 str. 2 d. (Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas ar kitas Kelių eismo taisyklių pažeidimas), praneša Kauno apskrities policija.

Vasario 14 d., 8.05 val., buvo gautas pranešimas, kad galimai eismo įvykio metu, nenustatytam automobiliui įvažiavus į Kaune esančių Seniavos kapinių teritoriją, iš po nakties rasti išversti du tvoros segmentai ir apgadintos dvi kapavietės.

Tikslinant įvykio aplinkybes, paaiškėjo, kad netoliese esančios vaizdo stebėjimo kameros vasario 13 d., apie 21.30 val., užfiksavo automobilį, galimai „Audi“ markės, kuris ir galėjo įvažiuoti į tvorą bei pasišalinti iš įvykio vietos.

Padedant visuomenei, tyrimo metu nustatyta, kad Seniavos pl. anksčiau buvo pastebėtas automobilis „Audi A3“. Nuvykus adresu, kuriuo galimai gyvena asmuo, turintis tokį automobilį, paaiškėjo, kad jaunas vyras (gim. 1994 m.), neturintis nė 1 metų vairavimo stažo, tą vakarą vairavo šią transporto priemonę ir, kaip pats teigia, nesuvaldęs jos dėl šlapios kelio dangos bei paspaudęs ne tą pedalą, išvertė kapinių tvorą bei įvažiavo į kapavietes.