Bylos duomenimis, važiuodama elektriniu paspirtuku Panevėžio mieste Klaipėdos gatve dviračių taku Vilniaus ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžos link, nesant įspėjamųjų ženklų, juostų, kitų apsaugos priemonių, moteris įvažiavo į išardytą ir be šaligatvio plytelių paliktą smėlio įdubą.

Ji vertėsi nuo paspirtuko, susižalojo galvą, krūtinę, lūžo nosis, ranka, dantys. Sugadinta ir transporto priemonė.

Teismas atmetė Panevėžio miesto savivaldybės argumentus, kad tvarkymo darbus atliekanti įmonė yra atsakinga už saugumo užtikrinimą. Anot teismo, kelio valdymo teisė vis dėlto lieka savivaldybei, kaip ir darbų eigos kontrolė ir priežiūra.

„Teismas ieškovės patirtą turtinę žalą kompensuojant gydymo išlaidas tenkino visiškai. Tačiau, atsižvelgdamas į konkrečias nagrinėjamos situacijos faktines aplinkybes, teismas sprendė, kad teisinga, protinga ir sąžininga neturtinės žalos kompensacija ieškovei yra 2,5 tūkst. eurų, t. y. pusė prašytos sumos“, – sakė bylą nagrinėjusi Panevėžio rūmų teisėja Alvida Jasaitytė-Pralgauskienė.

Teismas iš viso priteisė savivaldybei atlyginti moteriai beveik 7,7 tūkst. eurų turtinę ir 2,5 tūkst. eurų neturtinę žalą, dar 5 proc. dydžio metines procesines palūkanas už priteistas sumas nuo bylos iškėlimo teisme šių metų vasario 21 dienos iki teismo sprendimo visiško įvykdymo dienos bei 1,2 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų.

Panevėžio miesto savivaldybė sumokės ir beveik 250 eurų žyminį mokestį bei teismo išlaidas.

Sprendimas gali būti skundžiamas per 30 dienų nuo paskelbimo dienos Panevėžio apygardos teismui, apeliacinį skundą paduodant Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją