Avarija įvyko klaipėdiškiams žinomoje kaip "draugystės" sankryžoje, kai automobiliai trečiojoje ir antrojoje eismo juostose sustoja, kad praleistų kairėn sukantį automobilį, pirmojoje juostoje gerų ketinimų nesupratęs vairuotojas nesustoja ir dažniausiai susiduria su tuo, kuris kairėn suka. Taip buvo ir šį kartą.

Telšiškio Bronislavo Ž. (gim. 1955 m.) automobilį "Audi A4" dviejose juostose vairuotojai praleido sukti kairėn. Tačiau į telšiškio, skubančio į grigališkojo choro "Gregorian" koncertą "Švyturio arenoje", automobilį trenkėsi pirmąja juosta važiavęs automobilis "Toyota RAV4". Pastarąjį vairavo klaipėdiškė Arūnė J. (gim. 1961 m.). Smūgio būta tokio stipraus, kad valstybinis "Toyota" numeris rastas prilipęs prie "Audi" šono.

Į ligoninę buvo išvežtos dvi "Audi" keleivės: vienai sumušta koja, kitai galva.

Telšiškis vairuotojas teigė aiškiai matęs, kad jį sukantį kairėn praleidžia kiti vairuotojai. Jis dar atsidėkodamas jiems mostelėjo ranka, o "Toyota" pastebėjo per vėlai. Visureigio vairuotoja sakė, kad ji ne kokia kelių chuliganę, ji nematė kairėn sukančio automobilio. Jei būtų pamačiusi, būtų sustojusi.

Abu incidento dalyviai buvo blaivus. Į įvykio vietą buvo iškviesti ugniagesiai-gelbėtojai, kurie sutvarkė įvykio vietą, o nevažiuojančios mašinos išvežtos techninės pagalbos evakuatoriais.