Tuo metu 51 metų I. Achremovas teigia, kad narkotikų nevartoja, tai patvirtino ir medikai, atlikę tyrimus.

„Aš juos radau“, – pareiškė vienoje transporto bendrovėje už minimalų atlyginimą dirbantis I. Achremovas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį išnagrinėjo I. Achremovui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą, kurioje jam pateikti kaltinimai dėl neteisėto narkotinių medžiagų įgijimo nedideliu kiekiu. Prieš tai policija buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą, bet jį lapkričio pradžioje nutraukė, nes pas I. Achremovą rastų kanapių kiekis yra per mažas, kad užtrauktų baudžiamąją atsakomybę.

Kaip nurodė administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjantis teisėjas Eimutis Misiūnas, policijos pareigūnai rugpjūčio 8 d., apie 13 val. pas I. Achremovą aptiko 0,191 g narkotinių medžiagų – kanapių antžeminių dalių.

Buvęs „Vilniaus brigados“ narys pareigūnams įkliuvo per savo žioplumą – juos į Geležinio Vilko g. esančią parduotuvę „Iki“ iškvietė apsaugos darbuotojai. Jie nurodė, kad sulaikė pirkėją, kuris pasiėmė įvairių prekių, bet už jas nesusimokėjo.

Dėl prekių, įvertintų 12,42 Eur vagystės iš parduotuvės „Iki“ teismas lapkričio 7 d. I. Achremovui skyrė 120 Eur baudą. Į laisvę lygtinai paleistas žudikas teisme aiškino, kad prekes į savo kišenes ir rankinę įsidėjo dėl to, jog nepasiėmė prekių krepšelio, o paskui tiesiog pamiršo susimokėti.

Kai I. Achremovas buvo sulaikytas, buvo patikrinti jo daiktai – rankinėje buvo rastos trys dėžutės, kuriose buvo įvairūs vaistai. Vienoje dėžutėje buvo į celofaną suvyniota augalinės kilmės medžiaga. Kai ją patikrino ekspertai, buvo nustatyta, jog tai – kanapės.

Tiek ikiteisminio tyrimo metu, tiek teisme nagrinėjant bylą I. Achremovas aiškino, kad šias dėžutes rado ir jas nešiojosi kartu su vaistais. O dėžutė, kurioje buvo kanapės, buvo tuščia. „Tos kanapės buvo žirniuko dydžio, aš net nepastebėjau jų“, – teisinosi jis.

Dėžutes I. Achremovas teisinosi radęs prie savo namų. „Neįsivaizdavau, kad ten yra narkotikų, – tikino jis. – Gailiuosi, kad taip viskas nutiko.“

Už tai, kad laikė nedidelį kiekį narkotinių medžiagų, I. Achremovas gali būti nubaustas bauda iki 289 Eur su narkotinių medžiagų konfiskavimu arba administraciniu areštu iki 30 parų. Nutarimą teismas žada paskelbti jau trečiadienį.

Kadangi į laisvę I. Achremovas buvo paleistas anksčiau laiko, jį prižiūri Probacijos tarnyba. Kadangi tai jau antras padarytas pažeidimas laisvėje, pareigūnai turi teisę keiptis į teismą ir prašyti, kad nuteistasis būtų grąžintas atgal į įkalinimo įstaigą.