Tai BNS ketvirtadienį patvirtino Varnos apygardos ir apeliacinio teismo atstovė Elena Bangijeva.

Pasak E.Bangijevos, įtariamasis ir jo gynėjai Branimiras Balačevas bei ginti vyrą stojusi žmona Ramutė Daktarienė pareiškė, jog Lietuvoje kėsintasi į H.Daktaro gyvybę, jam neva dėl politinių aplinkybių gresia pavojus, todėl "Henytė" neturėtų būti perduotas Lietuvos teisėsaugai.
Be to, H.Daktaras tikino pažįstąs Seimo pirmininką, kuriam su Kauno nusikaltėlių autoritetu padarytos nuotraukos neva pridarė daug nemalonumų. Tačiau atstovė spaudai pripažino, kad Seimo pirmininko pavardės neišgirdo.

Kauno nusikaltėlių autoritetu tituluojamas "Henytė" prieš kelerius buvo nufotografuotas su tuometiniu pramogų verslo atstovu Arūnu Valinsku, kuris pernai lapkritį buvo išrinktas Seimo pirmininko, o šį rugsėjo atstatydintas iš šių pareigų.

Advokatas B.Balačevas taip pat teismą tikino, kad H.Daktaro ir fizinė, ir psichologinė būklė yra labai bloga, todėl jo perduoti Lietuvai negalima.

Tai paneigė prokuroras, tvirtinęs, kad įtariamasis yra puikios sveikatos. Be to, pasak teisėsaugininko, Lietuvos teismai užtikrins teisingą procesą, todėl jis turėtų būti išduotas Lietuvai.

H.Daktaras apeliaciniam teismui apskundė rugsėjo 11 dienos Varnos apygardos teismo nutartį dėl leidimo įtariamąjį perduoti Lietuvai.
Rugsėjo 15-ąją Varnos apeliacinis teismas atmetė H.Daktaro skundą dėl suėmimo ir paliko jį suimtą, kol bus išspręstas klausimas dėl "Henytės" perdavimo Lietuvai.

Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetu vadinamas H.Daktaras Bulgarijoje sulaikytas rugsėjo 4 dieną.

Kaip pranešė Policijos departamentas, H.Daktarą sulaikė Bulgarijos kriminalinės policijos pareigūnai, pagal Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos ir Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento pareigūnų pateiktą informaciją.

H.Daktaras sulaikytas atlikus kompleksą operatyvinių paieškos veiksmų, prisidedant Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Ispanijos ir Europolo pareigūnams. Aktyviai prie šių policinių priemonių prisidėjo ir Lietuvos policijos atašė Europole.

H.Daktarui sulaikyti buvo išduotas Europos arešto orderis.
H.Daktaro paieška paskelbta šių metų vasarį.

Policijos departamento teigimu, "Henytė" yra pripažintas įtariamuoju Kauno "daktarų" nusikalstamo susivienijimo byloje, kurioje grupuotės nariai įtariami 1989-2005 metais įvykdę sunkių ir labai sunkių nusikaltimų: nužudymų, pasikėsinimų nužudyti, plėšimų, turto prievartavimų.

Anot žiniasklaidos pranešimų, 2008 metų gruodį kriminalinės policijos pareigūnai nusprendė smogti "daktarų" gaujos veteranams, tačiau H.Daktaras paskutinę akimirką netikėtai dingo.

Šiuo metu pagrindiniai šio nusikalstamo susivienijimo nariai sulaikyti ar suimti.

H.Daktaras teistas penkis kartus. Pirmąsyk už grotų jis atsidūrė būdamas 19 metų.

Viena garsiausių Lietuvos nusikalstamų grupuočių Kauno "daktarai" susikūrė 1978 metais.