Šiuo metu Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime (TIK) kalintis H. Daktaras mano, kad visuomenė turėtų ignoruoti publicistines laidas apie nusikalstamo pasaulio autoritetus.

Bene garsiausią Lietuvos nusikaltėlį papiktino neseniai per TV3 pradėta transliuoti laida „Mafijos kronikos“, kurią kuria žurnalistas Dailius Dargis. Jis yra parašęs knygą ir apie H. Daktarą – teismas yra konstatavęs, kad knygos autorius pažeidė H. Daktaro autorines teises bei neturėdamas leidimo paviešino asmeninę informaciją – už tai Henai ir jo žmonai Ramutei Daktarienei iš D. Dargio bei knygą išleidusios leidyklos priteistas 6 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimas.

„Per televizorių Lukiškėse mačiau laidą, pavadintą apie mafiją ir nusikaltimus, mačiau, kaip ši laida buvo reklamuojama ir aukštinama, – laiške (kalba netaisyta) DELFI rašė H. Daktaras. – Noriu pasakyti, kad šitie save laikantys žurnalistais prapilkę maži kuproti veikėjai daro labai blogą darbą, nes aukština ir idealizuoja nusikaltėlius.

Daug jaunimo neturi darbo ir tokios laidos tiktai skatina nusikalsti ir pasukti neteisingu keliu. Daug tokio jaunimo matau kalėjime, nors jie tikrai nėra blogi žmonės“.

Laiške H. Daktaras ragina nežiūrėti laidų apie kriminalį pasaulį. „Geriau sportuoti ir rūpintis probleminėmis šeimomis“, – laišką baigia „neteisėtai nuteistas“ H. Daktaras.

Griežčiausia bausme nuteisto H. Daktaro baudžiamoji byla šiuo metu apeliacine tvarka nagrinėjama Lietuvos apeliacine teisme – nuosprendį yra apskundęs ne tik nuteistasis, reikalaujantis jį išteisinti, bet ir prokurorai, siekiantys, jog Hena būtų nuteistas ir už nusikaltimus, dėl kurių buvo išteisintas.

Henriko Daktaro laiškas