Anonimo laiške, kuriame kreipiamasi gyvūnų teisių gynimo grupės vardu, tvirtinama, kad gyvūnų teisės prilygsta žmogaus teisėms; be to, gąsdinamas "gerasis Kalifornijos daktaras" - "prieš išvykstant šiam asmeniui iš Naujosios Zelandijos, jis gali būti nebegyvas".

Kraistčerčo dienraštis "Press" rašo, kad laiške netiesiogiai minimas Michaelis Strykeris, Kalifornijos universiteto San Franciske mokslinis bendradarbis, kuris kartu su 3 tūkstančiais savo kolegų iš daugelio pasaulio šalių dalyvauja XXXIV tarptautiniame fiziologijos mokslų kongrese, vykstančiame Kraistčerče.

Jis laikomas pirmuoju taikiniu, į kurį savo pyktį nukreipė prieš vivisekciją protestuojantys asmenys. Mat M.Strykeris pagarsėjo savo miego eksperimentais, kurių metu kačiukams užsiuvamos akys, o į smegenis įstatomi elektrodai, rašo "Press".

"Tokio blogio negalima leisti", - rašoma laiške, atsiųstame dienraščiui ir ministrei pirmininkei Helenai Clark. "Mūsų pastangos artimiausiomis dienomis parodys pasauliui, jog mes netoleruosime tokio monstro buvimo ar egzistavimo", - grasina kovotojai už gyvūnų teises. Policija visus tokius laiškus atidavė ekspertams, tačiau atsisako nuo bet kokių komentarų.