Smiltelės gatvėje stabdomas automobilis "VW Passat" pradėjo važiuoti bordiūrais. Vairuotojas Juozas Š., gim. 1966 m., buvo akivaizdžiai neblaivus. Jis atsisakė tikrintis girtumą, teigdamas, kad yra buvęs policijos pareigūnas, ir policininkai turi jį suprasti.

Vėliau buvusiam pareigūnui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1,95 prom. Jis yra dirbęs įvairiuose uostamiesčio, Palangos ir Neringos policijos komisariatuose.

Buvęs pareigūnas ne kartą baustas už įvairius kelių eismo taisyklių pažeidimus. Paskutinį kartą praėjusių metų kovo mėnesį: už greičio viršijimą iš jo mėnesiui buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas.

Apie 21 val. Jakų žiedinėje sankryžoje, policijos pareigūnai sustabdė automobilį "Volvo S80". Buvo įtarta, kad automobilį vairavusi moteris yra neblaivi. Ji vengė akių kontakto, iš jos burnos sklido alkoholio kvapas, į klausimus atsakinėjo nerišliai. Alkotesteriu jai nustatytas vidutinis - 1,99 prom. girtumas.

Vairuotoja Audra A., gim. 1963 m., paaiškino, kad ji yra gydytoja, vienos miesto ligoninės skyriaus vedėja ir dabar vyko į Skuodą, kur pablogėjus sveikatai, vienam pacientui prireikė jos patirties ir pagalbos.

Gydytojai surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Automobilis nuvairuotas iki jos namų Klaipėdos rajone, o pati paskambino į Skuodą ir pranešė, kad pas ligonį neatvyks.

Beje, apie 23 val., toje toje pačioje Jakų žiedinėje sankryžoje buvo sustabdytas automobilis BMW. Iš automobilio salono sklido "žolės" kvapas. Linksmai nusiteikusi kompanija buvo apieškota ir pas vairuotoją aptiktas lankstinukas su 0,25 gr. marichuanos.

Vairuotojas Karolis R., gim. 1993 m., buvo išvežtas į ligoninę, kur patvirtintas faktas, kad jo organizme yra narkotikų.