Pirminiais duomenimis, jaunas girtas turkas su mergina (liudininkų teigimu, ji irgi užsienietė - lietuviškai nekalbėjo) važiavo iš helovyno vakarėlio. Pervažiavęs Valakampių tiltą jis neišvairavo ir išnuomotas „VW Golf“ užlėkė ant greta tilto esančio viaduko laiptų. Po to mašina nuriedėjo žemyn.

Vairuotojui alkotesteriu nustatytas 1,52 prom. girtumas. Už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė. Tačiau dabar jau galioja nauja tvarka – per pusantros promilės pripūtę vairuotojai nevežami į Priklausomybės ligų centrą, o jiems po maždaug 20 minučių vėl liepiama pūsti į alkotesterį. Antru bandymu turkas pripūtė mažiau nei pusantros promilės.

Kadangi avarijos metu jis susižalojo, užsienietis išvežtas į ligoninę. Keleivė jį nulydėjo į gydymo įstaigą.

Automobilis, pasak pareigūnų, neremontuotinas. Turkas gaus baudą už tai, kad vairavo girtas ir padarė avariją. Gaus didelę baudą, neteks teisės vairuoti. Be to, pagal nuomos sutartį, „CityBee“ jam skirs dviejų tūkstančių eurų baudą. Ir teks atlyginti padarytą žalą – sumokėti už neremontuotiną apynaujį „VW Golf“ (visiškai sulaužyta pakaba ir t.t.) bei laiptų remontą.