Senolė rugsėjo 1 d., tarp 6 ir 10 val., priemiestiniu autobusu išvyko iš namų grybauti į Šiaulių rajono Vainagių arba Pašvinio miškus ir iki šiol negrįžta.
    
Jos požymiai: apie 160 cm ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, apvalaus veido, mėlynų įdubusių akių, žilų plaukų. Apranga nežinoma. Ypatingi dingusiosios požymiai: kurčnebylė, turi regos sutrikimą, nešioja akinius ir išimamus dantų protezus.  
   
Rugsėjo 2 d., 19 val., gavus pranešimą apie dingusią be žinios Genovaitę Butkienę, buvo nedelsiant pradėta paieška, pasitelkti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės kinologai su šunimis. Ieškoma moteris nerasta.

Rugsėjo 3 d. nuo 10 val. paiešką tęsia apie 30 Šiaulių miesto ir rajono kriminalinės ir viešosios policijos pareigūnų, Nusikaltimų tyrimų biuro Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai ir kinologai su šunimis. Planuojama paieškai pasitelkti Valstybės sienos apsaugos tarnybos ekipažą su sraigtasparniu. Neatmetama, kad į dingusiosios paiešką įsitrauks ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Asmenis, galinčius suteikti bent kokios informacijos apie ieškomosios buvimą vietą, prašoma paskambinti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojams telefonu (8 41) 397302, Nusikaltimų tyrimų biuro Asmenų paieškos skyriaus pareigūnams telefonais - (8 41) 397375, (8 41) 397451, Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus darbuotojams telefonu - (8 41) 397890 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.