Kauno apskr. policijos atstovai praneša, kad 32 vairuotojai viršijo nustatytą greitį nuo 10 iki 20 km/val., 59 – nuo 20 iki 30 km/val., 14 – nuo 30 iki 40 km/val., 6 – nuo 40 iki 50 km/val., 1 – daugiau nei 50 km/val.

Taip pat buvo tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso nustatyti šeši neblaivūs vairuotojai. Penkiems vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, vienam – vidutinis girtumo laipsnis.

Lapkričio 7 d. 19.39 val. Kauno r., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda 111 km, vyras (gim. 1994 m.) neblaivus vairavo automobilį „Renault Megane“. Vyras negalėjo vairuoti automobilio ne tik, jog buvo vidutinio girtumo laipsnio (2,17 prom.), bet ir neįgijęs teisės vairuoti.

Tikrinti ir dviračių vairuotojai - penki iš jų buvo neblaivūs. Be to, šią savaitę užfiksuota 18 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimų neužfiksuota.

Policija primena, kad tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 22 eismo dalyviai (pernai iki lapkričio mėnesio pabaigos žuvo 38), dar 762 buvo sužaloti (pernai – 702).

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.