Suimti 40-metis Rusijos pilietis vardu Igoris ir 35 metų armėnas. Jų 41 metų bendrininkas, kilęs iš Moldovos, žuvo sprukdamas nuo policijos. Vyriškis iškrito iš septinto aukšto ir užsimušė, rašo „Kathimerini“.

Piktadariai buvo sulaikyti su daiktais, kurių jie prisigrobė apiplėštame bute Atėnuose. Plėšikai buvo keturiese. Vienam iš jų pavyko pasprukti.

Pirmadienį, apie 10 val., nusikaltėliai įsibrovė į butą aštuntame aukšte, surišo jo 64 metų šeimininkę ir namų darbininkę. Tačiau bute buvo įrengta vaizdo kamera, kuri realiu laiku rodė vaizdą šeimininkės sūnaus, kuris gyvena vienu aukštu aukščiau, monitoriuje. Pamatęs įsilaužėlius, vyras iškvietė policiją.

Apie 20 pareigūnų apsupo pastatą ir užkirto nusikaltėliams kelią atsitraukti. Tada plėšikai pabandė pasprukti perlipdami iš balkono į balkoną. Tuo metu vienas jų nukrito iš septinto aukšto ir užsimušė.

Operacijos metu įvykio vietoje buvo konfiskuotas krepšys su pistoletu ir revolveriu, pneumatiniu pistoletu ir pistoleto kopija, taip pat juvelyriniai dirbiniai ir brangenybės, pagrobti iš pagyvenusios moters buto.

Vienas iš plėšikų nuo policininkų pasislėpė spintoje. Ten jis prasėdėjo 14 valandų, kol jį rado apiplėštosios moters sūnus. Praeidamas pro spintą, vyras pajuto nemalonų kvapą – pasirodo, pasislėpęs nusikaltėlis spintoje atliko gamtinius reikalus. Kai nukentėjusiosios sūnus atidarė spintos duris, iš jos iššoko kaukėtas plėšikas su ginklu. Įtariamajam pavyko pasprukti, rašo „Greek Reporter“.

Įdomiausia tai, kad teisėsaugininkai ir kriminalistai nuodugniai apžiūrėjo nusikaltimo vietą ir net paėmė pirštų atspaudus nuo spintos durelių, bet niekas nesusiprotėjo pažvelgti į spintos vidų.

Kai spintoje slapstęsis plėšikas pabėgo, į įvykio vietą vėl buvo iškviesti pareigūnai, taip pat specialusis policijos būrys ir kinologai su tarnybiniais šunimis. Tačiau susekti piktadario nepavyko.

Policija pranešė, kad sulaikytasis rusas Igoris susijęs su 36 ginkluotais apiplėšimais. Teisėsaugos institucijų duomenimis, rusas jau buvo suimtas 2007 m. už tai, kad kaip nusikaltėlių grupuotės narys įvykdė virtinę apiplėšimų. Policijos duomenimis, po dvejų metų rusas dalyvavo apiplėšiant „Eurobank“ Atėnuose. Tąkart nusikaltėliai sužeidė apsaugininką, kuris mėgino juos sulaikyti.

2011 m. liepos mėn. rusas Igoris vėl buvo suimtas kartu su keturiais bendrininkais po to, kai apiplėšė pašto skyrių. Igoris buvo nuteistas 17 metų nelaisvės, bet jau po ketverių metų, įsigaliojus amnestijai, jis išėjo į laisvę.

Suimtasis armėnas anksčiau buvo sulaikytas už vagystę, o žuvęs Moldovos pilietis buvo suimtas už dalyvavimą nužudyme ginkluoto juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimo metu. Plėšikai mirtinai sužeidė salono savininką.

Moldovos pilietis buvo nuteistas, bet 2015 m. jis buvo paleistas iš kalėjimo, tačiau jam buvo pritaikyta nemažai apribojimų.

Ketvirtojo gaujos nario, kuris slėpėsi spintoje, tapatybės nustatyti nepavyko.

Kadangi įžūlų nusikaltimą įvykdė dėl amnestijos paleisti plėšikai ir žudikai, Graikijos teisingumo ministras Stavrosas Kontonisas ketina siekti įstatymo dėl amnestijos pakeitimų. Planuojama, kad amnestija nebus taikoma prievartautojams ir žudikams.