Policija informuoja, kad šiauliečių ketvertukas naktį iš balandžio 18-osios į 19-ąją leido smagindamiesi alkoholio draugijoje. Apie 3 val. nakties kilo idėja pasiekti Šiaulių rajone esančius Bridus.

Jaunuoliai prisiminė automobilį turėjusį savo pažįstamą 19-metį Rimvydą. Ketveriukės kompanijoje buvusiai Egidijai buvo liepta jam paskambinti ir pakviesti, kad atvažiuotų prie Gardino g. esančių teniso kortų. Kompanija suplanavo, kad 20 litų už jų pavėžinimą vaikinui turėtų užtekti.

Merginos pakviestas Rimvydas į sutartą vietą atvažiavo, tačiau vežioti girtų vaikinų nepanoro. Tad buvo apibertas rankų ir kojų smūgiais į įvairias kūno vietas ir prievarta ištemptas iš automobilio.

Jo vietą už "Honda Civic" vairo užėmė neturintis teisės vairuoti dvidešimtmetis Saulius ir girta kompanija nurūko į Bridus.

Automobilyje liko ir Rimvydo mobilusis telefonas, tad jaunuolis su pareigūnais susisiekti negalėjo. Tik kai pėsčiomis kulniuodamas miesto centro link vaikinas pamatė patrulių ekipažą, pribėgęs prie jų, galėjo pasibėdoti dėl pagrobto automobilio.

Tuoj pat buvo susisiekta su Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojais, kurie paskelbė "Honda Civic" paiešką.

Pagrobtasis automobilis buvo aptiktas Briduose. Kai patruliai jį sustabdė, už automobilio vairo sėdėjo jau kitas ketveriukės kompanionas - 21-nerių Svajūnas.

Visi keturi šiauliečiai buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, jiems pareikštas įtarimas dėl plėšimo. Trims jų taikyta kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės atėmimu, o 19-metis Mantas suimtas dviem mėnesiams. Mat šio jaunuolio praeitis labai spalvinga. Jis yra jau anksčiau teistas už nusikaltimus, buvo lygtinai paleistas iš įkalinimo vietos ir lygtinio paleidimo metu padarė naujus nusikaltimus.

Balandžio 14 d. jam pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams, nes Šiauliuose, Lyros g., bendrojo naudojimo koridoriuje, girtas (1,68 prom.) grasino peiliu ir sulaikomas pasipriešino patruliams, iškviestiems dėl smurto artimoje aplinkoje. Na, o balandžio 19-ąją jam pareikštas įtarimas dar dėl vieno nusikaltimo - automobilio pagrobimo.