Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) informuoja, kad trečiadienį tuoj po vidurnakčio Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos pareigūnai pasienio su Rusija ruože, Jurbarko rajono Smalininkų miestelio ribose, stabdė įtartiną automobilį „Renault Espace“. Jo vairuotojas pasieniečiams nepakluso ir padidinęs greitį nuvažiavo link Viešvilės miestelio.

VSAT pareigūnams ilgai vytis bėglio neteko. Palėkęs maždaug 300 metrų „Renault Espace“ vairuotojas staigiame posūkyje mašinos nesuvaldė ir nulėkė nuo važiuojamosios kelio dalies.

Vos per plauką išvengta didelės nelaimės - „Renault Espace“ sustojo prie pat gyvenamojo namo sienos, prieš tai išlaužęs gyvatvorę ir kelis medelius. Kai pasieniečiai tarnybiniu visureigiu atvyko į šią vietą, vairuotojas buvo spėjęs iššokti iš automobilio ir pasislėpti tamsoje.

VSAT pareigūnams apžiūrint įvykio metu apgadintą automobilį prie jų priėjo vaikinas, kuris prisipažino vairavęs „Renault Espace“. Jis neturėjo nei asmens, nei automobilio dokumentų.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad 30-metei moteriai priklausantį „Renault Espace“ vairavo 17-metis Smalininkų gyventojas. Nuo jo sklido alkoholio kvapas. VSAT pareigūnų iškviesti Jurbarko policininkai nepilnamečiui nustatė 1,17 promilės girtumą.

Kadangi jaunuolis pasienio ruože buvo be privalomų čia turėti asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų, Viešvilės užkardos pasieniečiai jam už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą pradėjo administracinės bylos teiseną. Savo ruožtu policijos pareigūnai vaikiną baus už vairavimą neturint tam teisės ir išgėrus bei už nepaklusimą reikalavimui sustabdyti automobilį.

Po apklausos ir sutvarkius visus formalumus sulaikytą Smalininkų gyventoją pasieniečiai perdavė į užkardą iškviestai jo motinai. „Renault Espace“ perduotas policijos pareigūnams.