Lapkričio 19 d. apie 13.20 val. Kauno r., Vilkijoje, Bažnyčios g., Kauno rajono policijos komisariato (PK) Vilkijos policijos nuovadoje, kabinete, neblaivus A. Č. (gimęs 1965 m.) apklausos metu, aktyviais veiksmais priešindamasis, pareigūnui spyrė į pilvą bei kumščiu sudavė į veidą. Pareigūnas dėl patirtų sužalojimų gydomas ambulatoriškai.

Įtariamasis neblaivus (2,85 prom. alkoholio) A. Č. uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, praneša Kauno apskrities policija.

Lapkričio 17 d. 17.15 val. Kaune, Partizanų g., Kauno aps. VPK Patrulių rinktinės pareigūnams atvykus pagal iškvietimą dėl konflikto, A. S. (gimęs 1968 m.) pradėjo grasinti kaimynui, kad užmuš. Patruliams pareikalavus nutraukti neteisėtus veiksmus, A. S. pradėjo plūstis necenzūriniais žodžiais bei ranka bandė suduoti vienam iš patrulių.

Pareigūnai, panaudoję kovinių imtynių veiksmus, elektroimpulsinį prietaisą „Taser“ ir antrankius, sulaikė A. S., kuriam buvo nustatytas 2,67 prom. girtumas. A. S. uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybė tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Tą pačią dieną Kaune, Partizanų g., bute, policijos pareigūnams atvykus į iškvietimą dėl smurto artimoje aplinkoje, sulaikomas neblaivus vyras pasipriešino pareigūnams, kumščiu trenkė Kauno aps. VPK pareigūnui į nosį bei ją prakirto. Pareigūnas dėl nosies sužalojimo gydomas ambulatoriškai.

Įtariamasis girtas (3,45 prom. alkoholio) D. J. (gimęs 1978 m.) uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybė tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Tądien apie 22.30 val. gautas G. D. (gimusio 1993 m.) pranešimas, kad Kaune, Laimos g., namuose, išgertuvių metu, nepažįstamas jaunuolis sugadino buto sieną bei sulaužė įvairius daiktus. Sulaikomas jaunuolis priešinosi pareigūnams bei grasino susidorojimu. Sulaikytas pilietis D. T. (gimęs 1993 m.) uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybė tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui pagal LR BK 286 str.

Kauno apskrities policija primena, kad už pasipriešinimą valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.