Sekmadienį prieš 9 val. Ryto Panevėžio g. 4 –ojo daugiabučio namo gyventojų ramybę sudrumstė gaisrinių ir greitosios pagalbos sirenos.

Specialiųjų tarnybų pagalbos prireikė trečio aukšto gyventojui R. A., iš kurio buto pro langą veržėsi dūmai. Atskubėjusių ugniagesių gelbėtojų ir medikų garbingo amžiaus buto šeimininkas neįsileido. Paaiškėjo, kad jis neranda durų rakto.

Keliolika minučių laiptinėje prie buto lukterėję gelbėtojai nutarė duris išpjauti. Tačiau šios taip lengvai nepasidavė: nupjovus vyrius laužtuvais teko jas iškelti su visomis staktomis.

Kai gelbėtojai ir medikai pateko į butą, iš jo lyg niekur nieko išsinešdino buto šeimininko sugėrovė. Lovoje gulėjusį R. A. apžiūrėjo medikai, neblaivaus vyro veidą buvo išmarginusios kraujosruvos.

Sugėrovai buvo spėję į vonią įmesti ir vandeniu aplieti degusią antklodę. Spėjama, jog patalai užsidegė nuo nuorūkos, nes liko daugybė pėdsakų, liudijančių, kad bute buvo rūkoma ir geriama.

Lauke ir laiptinėje lūkuriavę kaimynai piktinosi netvarkingu R. A. gyvenimu. Esą šis butas tarsi landynė: vienas gyvenantis vyras nuolat priima kompanijas ir žmonėms kelia pavojų. Greitosios pagalbos medikai teigė, kad R. A. – nuolatinis jų klientas: prisigėręs pensininkas kviečia greitąją ir skundžiasi įvairiausiais negalavimais.

Ugniagesiai greitosios pagalbos ekipažui juokais patarė pasiprašyti R. A. naujų buto durų atsarginio rakto, kad kitą kartą jiems nereikėtų darbuotis metalo pjūklais ir laužtuvais.