Sekmadienio vakaras sostinės centre, Maironio gatvėje, buvo labai ramus - įkliuvo tik vienas rimtas pažeidėjas. "Audi A5" vairavęs jaunuolis, kaip paaiškėjo, neturi teisės vairuoti - ji trims mėnesiams atimta už tai, kad perėjoje nepraleido pėsčiųjų. Vyrukas ir anksčiau ne kartą baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, netgi už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą.

Tačiau sekmadienį jis su pareigūnais elgėsi mandagiai. Pasak policininkų, jau turbūt padarė išvadas. utomobilį iš sulaikymo vietos išvairavo telefonu pakviesta vaikino draugė.

Pirmadienio rytą Liepkalnio g. vienas vairuotojas "nedapūtė" - 0,38 prom. Įkliuvo Baltarusijos pilietis, be vairuotojo pažymėjimo vairavęs "Toyota Corolla". O greta buvusi žmona pažymėjimą turėjo, ji toliau ir nuvairavo. Baltarusiui bus skirta bauda. Jei jos nesumokės, gali nebegauti Lietuvos vizos.

"Audi 80" vairuotojui nustatytas lengvas girtumas - 0,46 prom. Vyras sakė, kad iki ketvirtos ryto linksminosi su draugais, bet daug negėręs. Matyt, pritrūko miego.

Kiti patrulių ekipažai, dirbę vadinamajame Kaukaro žiede,nustvėrė "Hyundai Santa Fe" vairuotoją. Jam nustatytas 1,52 prom. girtumas. Kartu važiavo ir automobilio savininkė - jai teks sumokėti baudą už tai, kad davė savo mašiną vairuoti neblaiviam asmeniui.

Pirmadienio pavakarę vairuotojai buvo labiau atsipalaidavę. Praėjus vos dešimčiai minučių po to, kai patruliai užėmė pozicijas Eišiškių plente, buvo sustabdytas "Nissan" vairuotojas (gim. 1967 m.), kuriam nustatytas 1,46 prom. girtumas. Vyras pareigūnams guodėsi, kad važiuojant jam žibintais "mirksėjo" (įspėjo apie priekyje dirbančius policininkus) daug vairuotojų, bet jis to nepaisė ir, užuot apsisukęs, įkliuvo.

Po jo įkliuvo ir jaunuolis su "VW Passat". Vaikinas buvo neišsiblaivęs po vakarykščio. Jam nustatytas 0,50 prom. girtumas.

Nemalonumai ištiko ir Lietuvoje laikiną leidimą gyventi turintį užsienietį. Visureigį vairavęs Armėnijos pilietis pateikė kažkokį neaiškų armėnišką vairuotojo pažymėjimą. Tačiau laikinus leidimus gyventi mūsų šalyje turintys užsieniečiai (išskyrus ES valstybių piliečius), jei Lietuvoje gyvena be pertraukos daugiau, nei 90 parų, privalo turėti lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. O šis armėnas Lietuvoje gyvena jau penkerius metus.

Pora vairuotojų turėjo lupti tamsinimo plėveles nuo priekinių šoninių langų. Antraip jiems būtų panaikinamas techninės apžiūros galiojimas. BMW vairuotojas tai padarė labai greitai ir netgi pageidavo nusifotografuoti.

Tą patį padaryti policininkai pasiūlė ir damai, vairavusiai visureigį "Toyota Land Cruiser". Tačiau nei vairuotoja, nei kartu važiavusi draugė to nesiryžo daryti. Bet išgirdusi, kad bus anuliuota techninė apžiūra, vairuotoja paskambino sutuoktiniui, kad jis atvažiuotų ir nuluptų plėvelę.