51-ierų Pavelas, bandė įstumti atbulą sunkvežimį MAN su puspriekabe prie sandėlio rampos, idant į ją būtų pakrautas krovinys, ir jis galėtų keliauti toliau į Mogiliovą, tačiau pilietis laviruodamas užkliuvo už užkardo stovo ir jį nuvertė.

Į įvykio vietą suskubę sandėlio darbuotojai ir patyrę, kad vairuotojas yra girtas, atėmė iš jo mašinos raktelius ir pageidavo, kad jis niekur nedingtų kol pasirodys policija.

Pilietis bandė slėptis, tačiau buvo sulaikytas.

Alkoholio matuoklis parodė, kad baltarusis savo organizme vidutinis girtumo laipsnis - 2.08 prom. alkoholio.

Jis paaiškino, kad išgėrė po įvykio su žemiečiu. Paklaustas, po kokio įvykio jis gėręs baltarusis atsakė - po to, kai jis užkliuvo už šlagbaumo ir sustojo, o įpykę lietuviai jį užpuolė, o vienas netgi trenkė per žandą.

Jis susinervinęs dėl tokio kaimyninės šalies žmonių elgesio ir nutaręs išgerti. Sakė, kad Baltarusijoje lietuvių už tokius darbus niekas nemuša.

Po to, baltarusis ilgai aiškino, kas jis jokio užkardo neužkliuvęs, nes nėra ant jo vilkiko jokių žymių. Deja, ant puspriekabės rėmo rastas kelių centimetrų įbrėžimas ir dažų likučiai, paliudijo ne baltarusio naudai.

Pavelas vis svaičiojo, kad šiek tiek atsipūtęs jis važiuos namo į Baltarusiją dar šiandien, tačiau jam gali tekti kelionę atidėti iki pirmadienio. Tuomet bus galimybė jo bylą išnagrinėti pagreitinto proceso tvarka.

Iš jo policija paėmė vairuotojo pažymėjimą ir pasą, tada jis ėmė aiškinti, kad be dokumentų Lietuvos-Baltarusijos pasienyje jo lauktų nesklandumai ir nemalonumai.

Pavelas buvo išvežtas blaivytis į policijos komisariatą, kur kiek prakutęs, žadėjo rašyti pareiškimą, dėl kažkokio lietuvio trenkimo žandan. Sakė, lai ieško lietuvių policija kas taip padarė. O jis nieko nepadarė. Nieko.