Priminsime, kad šis asmuo birželio 30-osios naktį automobiliu "Porshe Cayenne", priklausančiu UAB "Draugystės viešbutis", įvažiavęs į Kuršių neriją, Alksnynės patikros poste sukėlė sumaištį: triukšmavo, atsisakė tikrintis girtumą.

Ernestas Butrimas
DELFI primena, kad prabangų visureigį vairavęs E. Butrimas iš Klaipėdos keltu persikėlė per Kuršių marias. Įvažiavęs į Neringą, apie 1.30 val. jis sustojo prie Alksnynės patikros posto, kur iš vairuotojų renkami ekologiniai mokesčiai. Ten stovėjo daugiau automobilių. E. Butrimas eilėje įjungė garsinį signalą, mirksėjo šviesomis. Poste budėjusiam pareigūnui kilo įtarimas, kad vairuotojas gali būti neblaivus.

Buvo liepta vairuotojui išlipti. Nuvestas į patalpas jis kategoriškai atsisakė blaivumo patikros. Tiesa, po trijų valandų E.Butrimas vis dėlto buvo patikrintas alkoholio matuokliu. Jo organizme rasta 1,46 prom. alkoholio.

Vairavimo teisės jis neturėjo - vairuotojo pažymėjimas iš jo teismo atimtas prieš trejetą metų, kai Vilniuje jo vairuojamą visureigį vaikėsi net 5 policijos ekipažai. Tada vyriškis irgi buvo neblaivus.

Penktadienį teisėja J. Gailevičienė perskaitė prašymą, kuriame teigiama, kad E. Butrimas rugsėjo 5 d. sutartį su advokatu Mindaugu Martinaičiu nutraukė, o kito advokato nespėjo surasti. Kadangi jo laukia itin griežtos bausmės, jis apeliavo, jog bevelytų, kad jį gintų kitas advokatas, kurį pažadėjo susirasti per savaitę, teigdamas, kad jis bylos tikrai nevilkina.

Bylos nagrinėjimas atidėta iki rugsėjo 17 d. 14 valandos.

Arūnas Pielikis
Teisme dalyvavęs Neringos policijos pareigūnas Arūnas Pielikis, surašęs E. Butrimui administracinio teisės pažeidimo protokolą, neprieštaravo tokiam teisėjos sprendimui.

Beje, birželio 30-osios naktinio incidento metu E. Butrimas bandė įbrukti pareigūnams kyšį. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ernesto Butrimo „Porsche“ policijos aikštelėje