Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT)praneša, kad vėlų trečiadienio vakarą į Medininkų pasienio kontrolės punktą iš Baltarusijos įvažiavo maršrutinis autobusas Minskas – Vilnius.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai ėmėsi į Lietuvą įvažiuojančių asmenų dokumentų patikros. Autobuso vairuotojas lietuvis iškart paprašė pasieniečių pagalbos – išlaipinti chuliganiškai besielgiantį keleivį. Jis autobuse gėrė svaigalus, rūkė, elgėsi agresyviai, kabinėjosi prie kitų keleivių.

Pasieniečių akivaizdoje įžūlus vyras toliau nenurimo, keikėsi, todėl VSAT pareigūnai pažeidėją sulaikė ir atvesdino į tarnybines patalpas. Paaiškėjo, kad tvarkingus asmens dokumentus turėjęs 33-ejų Estijos pilietis iš Minsko važiavo į Vilnių ir gerokai padaugino alkoholio.

Į laikino sulaikymo patalpą uždarytas estas neapsiramino. Jis ir toliau elgėsi agresyviai, keikėsi, triukšmavo, spardė duris ir apgadino jų spynos apdailą, nuplėšė palubėje įrengtą judesio daviklį, suplėšė čiužinį ir ištepliojo sienas.

Chuliganą pasieniečiai apramino panaudoję jėgą ir surakinę antrankiais.
Jo padaryta turtinė žala nustatinėjama.

VSAT pareigūnai į Medininkų punktą iškvietė policiją. Estui nustatytas 2,26 promilės girtumas. Užsienietį pasieniečiai perdavė policininkams, kurie spręs, kaip bausti agresyvų keliautoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)