Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovai praneša, kad šeštadienio naktį Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos pasieniečių Tauragės policijos pareigūnai paprašė pagalbos. Turėta informacijos, kad prie Šilutės rajone esančios Nemuno senvagės vyksta konfliktas tarp dviejų poilsiauti ir žvejoti atvykusių vyrų grupių.

Skubiai į įvykio vietą vykę pasieniečiai kelyje Rusnė - Plaškiai, ties Nemuno senvage, rado tris vyrus, kurie ir kreipėsi į policiją pagalbos. 30-ties, 31-erių ir 34-erių Šilutės rajono gyventojai prie senvagės buvo atvykę automobiliu „Citroen Xsara“, o čia kilus konfliktui, pirminiais duomenimis, buvo sumušti.

VSAT pareigūnams pradėjus aiškintis įvykio aplinkybes kiti trys konflikte dalyvavę asmenys bandė pasišalinti automobiliu „Audi A4“. Tuo metu čia atvyko Šilutės policijos pareigūnai, kurie bėgliams savo tarnybiniu automobiliu blokavo kelią. Tada „Audi A4“ vairuotojas sustojo, iššoko iš automobilio ir pasinaudodamas tamsa nėrė į čia pat augančius tankius krūmynus. Mašinoje liko 29-erių ir 30-ties kretingiškiai.

Bėglio paieškai pasieniečiai pasitelkė netoliese tarnybą vykdžiusią ir pasienyje su Rusija patruliavusią Vileikių užkardos kinologę su tarnybine belgų avigane Hera. Kai šuo jau buvo pasiruošęs paieškai, pasieniečiai garsiai įspėjo krūmynuose dingusį vyrą, kad jo ieškoti bus paleistas tarnybinis šuo. Nors, kaip vėliau paaiškėjo, bėglys slėpėsi netoliese, jis neišsidavė ir toliau tūnojo tankumynuose.

Tuomet kinologė Herai davė komandą ieškoti žmogaus. Likti nesurastam patyrusios pėdsekės iš automobilio pasprukusiam vyrui nebuvo jokių galimybių. Netrukus Hera garsiu lojimu pranešė aptikusį žmogų. Pasieniečiams teliko prasibrauti pro krūmynus ir sulaikyti keturkojės surastą vairuotoją, 32-ejų Kretingos rajono gyventoją. Paaiškėjo ir priežastis, kodėl jis spruko – vyrui nustatytas 1,26 promilės girtumas.

Abi kompanijos buvo pristatytos į Šilutės policijos komisariatą, kurio pareigūnai tiria šį konfliktą ir vairavimo išgėrus atvejį.