Neblaivi šešiolikmetė, susipykusi su girta motina, protestą prieš tai išreiškė degindama ligoninės patalynę.

Konfliktas tarp kartu negyvenančių motinos ir dukros kilo, kai neblaivi mama, naktį paskambino pas draugą buvusiai šešiolikmetei dukrai ir paprašė, kad ši atvažiuotų ir surastų kortas. Moteris antrą valandą nakties panoro išsiburti. Kai pas motiną atvažiavo išgėrusi paauglė, žodis po žodžio ir moteriškės rimtai susipyko, jaunesnioji pagrasino pakelsianti ranką prieš save.

Tuomet motina iškvietė greitąją medicinos pagalbą, teko įsikišti ir policijai. Neblaivią dukrą į ligoninę atlydėjusi išgėrusi motina grasino paauglę uždarysianti ten, kur gydomi psichiniai ligoniai. Nepilnametė, paveikta konflikto su motina, buvo itin susijaudinusi, priešinosi medikams, o minutei palikta viena padegė palatą.

Praėjus pusei paros išblaivinta mergina išleista namo, anot medikų, jokia rimta liga mergina neserga. Po šeimos dramos slaugytojoms teko iškuopti palatą ir pagalbinę patalpą. Nuo padegtos patalynės degėsių kvapas pasklido keliuose ligoninės skyriuose, aprūko sienos, gesinat degančią patalynę išdegė dalis vonios.

Vaikų klinikų vadovė Regina Ulkštinienė sako, kad ši šeimos drama paviešino seniai brendusią visuomenės problemą - šeimų konfliktus gydytojams tenka malšinti vis dažniau. Nedarnių šeimų vaikai artimųjų konfliktus išgyvena labai skaudžiai - bėga iš namų, vagiliauja, keistai elgiasi. Tėvai tokius vaikus noriai guldo į ligoninę - neva vaikams sutriko psichika.

Gydytoja sako, kad dažniausiai tokiems paaugliams ir jų šeimoms reikia ne gydytojo, o socialinio darbuotojo. Galinčių padėti šeimoms susikalbėti socialinių darbuotojų labai trūksta, pagalba užstringa tarnybų kabinetų biurokratų popieriuose. Nuo to labiausiai kenčia vaikai, kuriems problemas tenka spręsti patiems, neretai, kaip ir šiuos atveju, labai sunkiai.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją