Viešąją tvarką pažeidusi Joniškio rajono gyventoja Daiva Narušytė šiandien gailisi, kad būdama apsvaigusi nuo alkoholio užpuolė kunigą, tačiau gailestis negali būti ta aplinkybė, dėl kurios ji galėtų išvengti baudžiamosios atsakomybės, juoba kad nusikaltimą, dėl kurio turi problemų, padarė būdama apsvaigusi nuo alkoholio.

Anksčiau du kartus dėl smurto jau teista D. Narušytė išgirdo ir trečiąjį nuosprendį – teisėja Vijoleta Kurtkienė nutarė, kad kunigą išplūdusi ir jam fizinį skausmą sukėlusi jauna moteris dar gali pasitaisyti jos neizoliavus nuo visuomenės.

„D. Narušytei skiriama laisvės apribojimo bausmė, nes tokia bausmės rūšis yra numatyta nusikalstamos veikos sankcijoje“, – teismas nutarė nuteistajam šešiems mėnesiams apriboti laisvę, įpareigojant per 3 mėnesius neatlygintinai išdirbti 50 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Bylos duomenimis nustatyta, kad išpuolį prieš dvasininką D. Narušytė surengė dar balandžio 18 d. apie 11 val. – būdama apsvaigusi nuo alkoholio, ji grasino ir išplūdo necenzūriniais žodžiais, bei tyčia mėtydama akmenis, vieną kartą pataikė M. Dygliui į šoną, tuo nukentėjusiajam sukėlė fizinį skausmą.

Anot teismo, savo veiksmais nuteistoji demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką.

Apie tai, kad jį užpuolė moteris, policijai pranešė pats kunigas. Per apklausą M. Dyglys pareigūnams pasakojo, kad tąryt viena Žagarės parapijai priklausančiuose namuose gyvenanti moteris pasiskundė, kad čia gyvenančios dvi seserys įsiveržė į jos butą ir esą pagrobė 20 eurų. Be to, kaip teigė moteris, išeidamos seserys į durų spyną prikišo degtukų.

„Nuvykau į moters laikinuosius namus, iš tikrųjų į spyną buvo prikimšta degtukų, – policijoje pasakojo klebonas. – Kai su adata bandžiau juos iškrapštyti, į kiemą išėjo seserys – D. Narušytė pradėjo mane vadinti įvairiais necenzūriniais žodžiais, o paskui puolė prie namo kieme buvusių akmenų krūvos ir ėmė juos į mane mėtyti. Vienas akmuo man pataikė į šoną ir sukėlė skausmą.“

Kaip kunigą apmėtė D. Narušytė, matė ir kaimo gyventojai, kurie moterį netrukus sutramdė.

Tuo metu baudžiamojon atsakomybėn patraukta arši mergina policijoje pareiškė, kad į konfliktą su kunigu įsivėlė dėl to, jog šis jos seseriai nurodė išsikelti iš parapijai priklausančių laikinųjų namų.

„Su klebonu apsižodžiavau, buvau labai supykusi, todėl paėmiau nuo žemės kelis akmenis bei mečiau juos į kleboną“, – D. Narušytė tikino, kad dėl savo poelgio labai gailisi.