Dalis Lietuvos vėliavomis papuoštų automobilių keleivių, pro mašinų langus skanduojančių pergalės šūkius, buvo išgėrę. Tačiau juos vežiojo blaivūs vairuotojai.

Kiek vėliau pasirodė ir girti vairuotojai, tačiau, panašu, daugumos jų neblaivumas nebuvo susijęs su krepšiniu.

Pirmasis Pylimo gatvėje įkliuvo BMW vairuotojas, kuriam nustatytas lengvas girtumas - 0,52 prom. Vyras, kaip ir dauguma, sakė išgėręs vieną bokalą alaus.

Po to nemalonumai ištiko universiteto dėstytoją, važiavusį motoroleriu. Jo organizme alkoholio buvo labai nedaug - vos 0,21 prom. Jei būtų vairavęs automobilį, būtų galėjęs važiuoti toliau. Tačiau vairuojant motorolerį, alkoholio matuoklis turi rodyti tris nulius.

Pabendrauti su policija teko ir dviem pėsčiomis merginoms. Būrio policininkų akivaizdoje jos gatvę perėjo degant raudonam šviesoforo signalui. Sustabdytos pareigūnų jos linksmai pasiaiškino: "Mes be mašinos, nevairuojam!". Už šviesoforo nepaisymą joms teks sumokėti po 11 eurų.

Iš automobilių srauto išsiskyrė dabar jau egzotiškai atrodantis VAZ. Vairuotojas buvo blaivus ir jaunas. 40 metų "Žiguliais" važiavę vaikinai papasakojo, kad tai vieno iš jų senelio automobilis. Jį dažnai tenka pastumti, kad užsivestų. Pareigūnui baigus tikrinti dokumentus, senutėlė mašina nebeužsivedė. Bet kiek palaukus ją vis dėlto pavyko užvesti.

Reido dalyviams jau susiruošus keisti dislokacijos vietą, gatvėje pasirodė dviratininkė. Pamačiusi policiją jauna moteris nulipo nuo dviračio ir ėmė jį vestis. Tai sukėlė įtarimų, todėl dviratininkė buvo patikrinta alkotesteriu. Jai nustatytas 1,22 prom. girtumas. Pradžioje normaliai bendravusi mergina įpyko: ėmė rodyti policininkams vidurinį pirštą ir rėžė: "Eikit n... su savo baudom!". Bet policininkai nurodyta kryptimi nėjo ir surašė protokolą.

Naktį Kelių policijos pagalbos prireikė ir kolegoms iš Patrulių rinktinės. Vos įvažiavus į Tilto gatvę jų tarnybiniam automobiliui kelią užkirto ir vos nesusidūrė iš šalutinės gatvės išlėkęs "Audi", kuriuo važiavo trys jaunuoliai. Patruliai šį automobilį sustabdė ir, pamatę, jog vairuotojas akivaizdžiai neblaivus, iškvietė kelių policininkus. Pastarieji 20-mečiui Ruslanui nustatė 1,12 prom. girtumą. Beje, jaunuolis neturi dviejų metų vairavimo stažo, todėl vairuodamas jis privalo būti negėręs nė lašo alkoholio.

Girtas Ruslanas sugebėjo dar daugiau prisidirbti - pareigūnams davė 200 eurų kyšį. Dėl to buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 3 val. reido dalyviai atvažiavo į Geležinio Vilko gatvę. Ir iš karto pareigūno vos nepartrenkė "Kia Ceed" - policininkas spėjo atšokti paskutinę akimirką. Paaiškėjo, kad vairuotojas (įmonės direktorius) girtas. Nors jam nustatytas lengvas girtumas - 1,30 prom., atrodė jis gerokai girtesnis: svirduliavo, snūduriavo, iš rankų krito telefonas ir t.t.

Gerokai girtesnis atrodė ir netrukus sustabdyto "Audi" vairuotojas - jis irgi svirduliavo, nors jam irgi nustatytas lengvas girtumas - 1,09 prom.

Paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimą policija iš jo jau atėmusi, tačiau administracinė byla dar neišnagrinėta teisme, todėl vyriškis dar turi laikinąjį vairuotojo pažymėjimą.

Už tai, kad vairavo neblaivus, jis, policijos duomenimis, baustas 2010 ir 2014 metais.

"Audi" vairuotojas ir vienas iš jo bendrakeleivių (akivaizdžiai neblaivus) ilgai bandė švelninti padėtį sakydami pareigūnams: "Gal galim kaip nors susitarti?". Prašė protokole parašyti, kad vairavo girtasis keleivis (tiesa, kiti mašinoje buvę vyrai turbūt buvo ne ką blaivesni - vis gurkšnojo alų iš didelio plastikinio butelio).

Kadangi per pastaruosius vienerius metus šis vairuotojas antrą kartą įkliuvo vairuodamas neblaivus, gresia ir automobilio konfiskavimas. Todėl "Audi" išvežta į saugomą aikštelę.

Dviejų metų stažo neturinčiai "Toyota Yaris" vairuotojai nustatytas nežymus girtumas - 0,38 prom. Mergina sakė buvusi vakarėlyje, kur išgėrė "vieną alaus". "Nepasisekė - nedaug trūko, kad būčiau pravažiavus", - apgailestavo jaunoji vairuotoja.

Po to įkliuvo dar trys vairuotojai: "VW Passat" - 0,71 prom., "Audi 80" - 0,57 prom. ir BMW - 0,46 prom.