Boltono karūnos teismas praėjusią savaitę paskelbė nuosprendį 34 metų Lietuvos pilietei Violetai Taraškevič, pagal kurį moteris 4 metams ir 8 mėnesiams siunčiama už grotų ir 6,5 metų neteko teisės vairuoti automobilį.

Nuo 2004 metų JK gyvenanti moteris ankstų šių metų rugpjūčio 7-osios rytą Boltone sukėlė avariją, kurios metu žuvo 42 metų vyras. Įvykio vietoje sulaikyta V. Taraškevič buvo neblaivi – alkoholio kiekis jos organizme daugiau nei du kartus viršijo leidžiamą normą.

Tyrėjų išvadoje teigiama, kad apie 5.15 val. posūkyje V. Taraškevič automobilio BMW nesuvaldė būtent dėl to, kad buvo apsvaigusi. Jos vairuojama mašina išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir kaktomuša trenkėsi į „Chevrolet Matiz“, kurį vairavo Ianas Wilcoxas. Vyras patyrė sunkius sužeidimus ir netrukus mirė.

Kaltinamoji, kuri iki įvykio dirbo psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje, teismui paaiškino, kad dieną prieš įvykį dirbo iki vėlumos, o po darbo užsukusi susitikti su vyru, kuris buvo pas draugus, išgėrusi 2 butelius sidro ir važiavusi į netoliese esančius namus. Kartu su ja vyko ir V. Taraškevič sutuoktinis.

Teigiama, kad atkarpoje, kurioje leistinas greitis – 30 mylių per valandą – moteris savuoju BMW važiavo ne lėčiau nei 40-50 m/h. Įtakos avarijai galėjo turėti ir oro sąlygos tą pirmadienio rytą: buvo drėgna.

Per susidūrimą Lietuvos pilietė ir jos vyras patyrė nedidelius sužeidimus, jie iškvietė pagalbą sužeistajam.

Žuvusysis važiavo namo po darbo naktinėje pamainoje. Našlaitėmis liko dvi dukros.

Avarijos kaltininkė dėl savo elgesio nuoširdžiai gailėjosi, ji parašė laišką velionio artimiesiems ir draugams.

„Dėl šio įvykio gailėsiuosi visą likusį savo gyvenimą. Jeigu tik galėčiau atsukti laiką ir panaikinti tai, kas įvyko… Nieko niekada neįskaudinčiau. Prisiimu visišką atsakomybę už savo veiksmus“, – rašė moteris.

V. Taraškevič negalėjo sulaikyti ašarų, kai savo parodymus teismui davė artimiausi žuvusiojo žmonės.

„Jeigu matote, kad kas nors rengiasi vairuoti neblaivus, nedelsiant praneškite mums, kad galėtumėme apsaugoti kitus žmones“, – po nuosprendžio paskelbimo sakė vietos policijos konsteblis Paulas Shoreas.