Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, patikrino 56 metų Vilniaus gyventojo vairuojamo automobilio „Volkswagen Passat“ dokumentus.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

Pasieniečiai nusprendė automobilį patikrinti G. Žagunio užkardoje, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Paaiškėjo, kad 1996 m. laidos transporto priemonėje slėptuvės įrengtos dugne, po galinėmis sėdynėmis ir bagažinėje. Iš ten pasieniečiai ištraukė 2000 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojui pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti ir transporto priemonę, kuria gabentos neteisėtos prekės.

Po apklausos vilnietį pasieniečiai paleido. Jis privalės atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi G. Žagunio užkardoje.

Tai antrasis atvejis vadinamojoje Dieveniškių kilpoje per pastarąsias dvi dienas. Pirmadienį G. Žagunio užkardos pareigūnams įkliuvo 50 metų Vilniaus gyventojas, kurio vairuotame „Kia Cerato“ automobilyje įrengtose slėptuvėse pasieniečiai rado 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)