Prokuratūra praneša, kad 2014 metų birželio 9-osios vakare Noriūnų kaimo parke esančioje poilsio aikštelėje buvo rastas negyvas 18-metis gretimo kaimo gyventojas.

Policijos pareigūnai žmogžudystės vietoje sulaikė įtariamąjį, ant suoliuko miegojusį neblaivų T. Juknevičių. Jaunuoliui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad vaikinas buvo nužudytas per išgertuves parke.

Kelias dienas savo 19-ąjį gimtadienį šventęs T. Juknevičius supyko, kai jo antros eilės pusbrolis A. B. panoro eiti namo. Kartu buvę 19-metis Salvijus Ščevinskas ir 18-metis Laurynas Lukošiūnas
kelis kartus trenkė A. B. Tačiau žiauriausiai nesiginantį vaikiną daužė giminaitis – mušė ir spardė.

Supratęs, kad A. B. neberodo gyvybės ženklų, vienas iš sugėrovų paskambino savo seseriai, o ši iškvietė policiją ir greitąją pagalbą. Tačiau vaikinas jau buvo miręs. Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad jam suduota ne mažiau kaip 10 smūgių, jis patyrė mirtiną galvos traumą.

Panevėžio apygardos teismas lapkričio 5 dieną pripažino T. Juknevičių kaltu dėl tyčinio nužudymo iš chuliganiškų paskatų ir viešosios tvarkos pažeidimą. Jam skirta 13 metų laisvės atėmimo bausmė.

Be to, jam teks atlyginti nužudytojo artimiesiems neturtinę žalą – 30 tūkst. eurų.

S. Ščevinskas ir L. Lukošiūnas dėl viešosios tvarkos pažeidimo skirta po 8 mėnesius laisvės apribojimo.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavęs Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arvydas Gramba įsitikinęs, kad dėl nelaimės nemaža dalimi kalta girtuoklystė.

„Liūdina besaikis jaunimo girtavimas. Jaunų vaikinų vienintelė pramoga – pasigerti, kitokių laisvalaikio praleidimo būdų jie nesugalvojo. Kelias dienas girtavęs, nes šventė savo gimtadienį, kaltinamasis be jokios priežasties ėmė tyčiotis bei nužudė nuo vaikystės pažįstamą jaunuolį“, – sakė prokuroras A. Gramba.