Kelių policijos automobilyje "BMW 320" sėdėjo du pareigūnai ir pažeidėjas, kuriam buvo rašomas protokolas už tamsintus mašinos stiklus.

Policijos automobilis stovėjo pirmoje juostoje, buvo įjungtos šviesos ir švyturėliai. Tačiau to nepamatyti sugebėjo 17-metis, be leidimo išvažiavęs motinai priklausančiu automobiliu „BMW 330D“. Paauglio vairuojama mašina trenkėsi į policijos automobilį, pastarasis atsitrenkė į priekyje stovintį 1985 m. gimusio vyro automobilį „Audi A6“ (sustabdytą dėl užtamsintų langų).

„BMW 330D“ vairavo Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivis (gim. 1997 m.). Žinia, 17-metis vairuotojo pažymėjimo neturi, vairavo mamos automobilį, kurį pasiėmė be leidimo. Jaunuolis aiškino užsižiūrėjęs į šalia važiuojantį automobilį, kai rikiavosi iš vienos juostos į kitą.

Sunkiausiai nukentėjo Kelių rinktinės kuopos vyresnioji patrulė Laura J. (gimusi 1990 m.). Dėl kaklo raiščių patempimo ir, įtariama, stuburo pažeidimo, ji paguldyta į ligoninę, į Neurochirurgijos skyrių.

Jos kolega vyriausiasis patrulis Žilvinas S. (gimęs 1979 m.), kuriam sumušta galva, iš ligoninės išleistas gydytis namuose. Pažeidėjas Rimantas D., kuriam buvo rašomas protokolas, irgi nukentėjo - galvos ir piršto sumušimai, jis irgi gydosi ambulatoriškai.

Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Beje, apžiūrint „BMW 330D“ paaiškėjo, kad viena galinė šio automobilio padanga yra vasarinė ir visiškai plika - protektoriaus senokai nelikę.

Klaipėdoje toks įvykis, kai taranuojamas stovintis policijos automobilis, nėra pirmas - pernai sausį Šilutės pl. į patrulių, sustabdžiusių pažeidėją, automobilį rėžėsi girto vairuojama mašina.