Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius informavo, kad pranešimas apie įvykį buvo gautas 19.26 val.

Anot ugniagesių buvo pranešta, kad Kaune, Jachtklube, į Kauno marias įlūžo automobilis.

Į įvykio vietą atvykę gelbėtojai rado 30 metrų nuo kranto įlūžusį ir visiškai panirusį automobilį.

Kol kas nėra duomenų, ar transporto priemonėje yra žmonių.

Įvykio vietoje dirba specialiosios tarnybos.

Naujienų portalas kaunas.kasvyksta.lt pasidalino, kad buvo rastas automobilis, jis melsvos spalvos. Automobilis yra ant Kauno marių dugno, guli ant stogo. Narai pranešė, kad tai lengvasis automobilis „Subaru“, apžiūrėtas vidus, tačiau žmonių viduje nerasta.

Automobilis gulėjo 12 metrų gylyje, 50 metrų nuo kranto. Vėliau policija išsiaiškino, jog automobilio vairuotojas spėjo iš jo iššokti jam pradėjus skęsti.

Tokį žmonių elgesį, kai šitaip pramogaujama ant ledo, Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos viršininkas, narų vadovas Mindaugas Belickas vadina nusikalstamu neatsakingumu: „Šis žmogus rizikavo ne tik savo, bet ir kitų gyvybėmis, taip pat mūsų ugniagesių gelbėtojų sveikata. Nors narai ir aprūpinti specialia įranga, kvėpavimo aparatais, kurie skirti darbui žiemą ir po ledu, rizika išlieka visada, nes naras lediniame vandenyje gali nesuprasti, kad sušalo ir prarasti sąmonę. Po ledu reikia dirbti kiek įmanoma trumpiau, tik kol bus atlikta užduotis. Šįkart narai dirbo 11 laipsnių šaltyje, o vandens temperatūra tesiekė 2 laipsnius šilumos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)